spot_img

(Video) “Dah Lama Nak Chat, Tapi Macam Segan,” Kisah Pasangan Ini Bermula Di IG, Akhirnya Ke Jinjang Pelamin

- Advertisement -

Banyak cara jodoh boleh datang kepada kita, sama ada secara tiba-tiba ataupun melalui usaha. Apapun jalan ceritanya, sudah tertakluk kepada takdir dan aturan Yang Maha Esa.

Baru-baru ini, seorang pemuda bernama Saiful Amir berkongsi kisah pertemuannya dengan isteri, Nur Syafika yang baru melangsungkan perkahwinan mereka pada 27 November lalu.

Kata Saiful, mereka hanya berhubung melalui mesej di Instagram sejak Julai yang lalu selepas Nur Syafika memulakan perbualan bersama pemuda itu.

- Advertisement -

Malah, mereka hanya berjumpa buat pertama kalinya sewaktu majlis pertunangan pada 23 Ogos yang lepas. Pasangan itu kemudiannya melangsungkan perkahwinan mereka sekaligus sah bergelar suami isteri baru-baru ini.

“Dengan sekali lafaz aku memegang satu amanah terbesar dalam hidup. Hero harus tenang.”

@saifulamir_

Dengan sekali lafaz aku memegang satu amanah terbesar dalam hidup ❤️ hero harus tenanggg #fypシ #fyp #fyyyyppppppp

♬ original sound - Novita Sari👑

“Percaturan Allah itu memang terbaik. Terlalu singkat perkenalan terus disatukan. Moga masjid yang dibina kekal hingga hujung nafas.”

@saifulamir_

Percaturan allah itu memang terbaik terlalu singkat perkenalan terus disatukan ❤️😭 moga masjid yg dibina kekal hingga hujung nafas #fypシ #fyp #fyyyyy

♬ original sound - Adrenalini Mohd

Lantaran itu, ramai kenalan dan netizen mendoakan kebahagiaan mereka. Video perkongsian Saiful Amir mendapat lebih 50,000 tontonan di akaun TikTok milik peribadinya.

Semoga bahagia hingga akhir hayat

Muka sama

- Advertisement -

Moga dipermudahkan

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL