spot_img

(Video) Tangan Menggigil, Rakaman ‘Rider’ Ini Kesejukan Lepas Hantar ‘Order’ Buat Warganet Tersentuh

- Advertisement -

Masing-masing mempunyai tanggungjawab, baik terhadap diri sendiri mahupun keluarga. Demi mencari pendapatan yang halal, ramai individu yang mengambil inisiatif menjadikan kerja menghantar barangan atau makanan sebagai sumber rezeki mereka.

Kisah kegigihan golongan ini sering menarik perhatian orang ramai. Biarpun terpaksa meredah hujan lebat dan panas terik, mereka tetap sabar berusaha bagi memastikan pesanan tiba dengan selamat kepada pelanggan.

Baru-baru ini, seorang wanita berkongsi detik yang menyentuh hati apabila seorang penghantar makanan sanggup meredah hujan bagi memenuhi pesanannya.

- Advertisement -

Dalam video yang dikongsikan oleh Wahida Syafiqa II, kelihatan seorang ‘rider’ memakai baju hujan yang basah kuyup dalam keadaan tergesa-gesa menaiki motosikalnya selepas menghantar pesanan. Malah, tangannya kelihatan menggigil dipercayai kesejukan ketika memegang telefon miliknya.

“Tengok sampai habis. Ya Allah mulianya dia kerja musim macam ni. Moga murah rezeki abang ni dan semua rider.”

Video tersebut telah membuatkan warganet berasa tersentuh melihat usaha lelaki berkenaan.

“Semoga dimurahkan rezeki”

rider panda

“Semoga rezekimu seperti hujan yang turun”

- Advertisement -

rider panda 2

“Hujan panas depa redah untuk kepuasan pelanggan, ringankan mulut ucap terima kasih”

rider panda 3

“Kalau takde order, kami takde gaji; hujan panas tu sahabat kami”

rider panda 4

- Advertisement -

Bagi sesetengah individu, mungkin ada yang mengambil keputusan agar tidak membuat pesanan ketika hujan supaya para rider tidak perlu membasahkan diri mereka demi memenuhi permintaan pelanggan.

Pun begitu, dalam satu bebenang tular di Twitter sebelum ini, sebahagian rider penghantar makanan mengaku mereka tetap menghargai jika ada pesanan pada waktu hujan kerana itulah satu-satunya cara untuk menambah pendapatan mereka.

Ciapan berkenaan merupakan perkongsian hasil undian daripada laman Instagram Siti Hawa Mohd Noor di mana 79 peratus pengguna mengaku tidak memesan makanan ketika waktu hujan.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL