spot_img

“Saya Termenung Dan Bertanya Kenapa Allah Bagi Ujian Ini”

- Advertisement -

Dilepaskan selepas diikat jamin sebanyak RM35,000 semalam, pendakwah muda Da’i Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohd. Shaiful memohon agar diberi ruang untuk dia memulihkan jiwa dan m3ntal.

Hampir 18 hari ditah4n reman atas tiga dakw4an termasuk mer0g0l, Syed berkata dia agak sedih dengan apa yang menimpanya namun menyifatkan dugaan itu sebagai tegur4n Allah agar dia tidak terus alpa.

“Sepanjang dit4h4n, saya termenung dan bertanya atas dugaan yang diberikan, tetapi reda dengan ketentuan yang diberikan Allah dan pada masa sama mengikuti sahaja prosedur polis dan mahk4m4h.

- Advertisement -

“Saya hanya berdoa kepada Allah semoga permudahkan urusan dan sebaik-baik manusia adalah orang yang meminta maaf, manakala yang terbaik pula adalah yang memaafkan. Saya maafkan mereka yang pernah mengv.tuk saya,” katanya.

Ditanya apa yang ingin dilakukan sebaik sahaja dilepaskan, Da’i Syed berkata dia mahu berjumpa ibunya dan meluangkan masanya bersama keluarga serta berehat terlebih dahulu.

“Apa yang saya ingin lakukan selepas ini ialah meluangkan masa bersama keluarga dan makan bersama mereka. Saya hendak duduk rehat dan bertenang dahulu untuk lepaskan rindu,” katanya.

- Advertisement -

Terdahulu, Da’i Syed ditahan pada 27 November lalu selepas seorang bekas jurujual membuat laporan polis did4kw4 dir0g0l oleh pendakwah itu namun susulan laporan polis itu, tujuh lagi m4ngs4 tampil membuat laporan.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -

Dapatkannya Di Sini NAKSERUM

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL