spot_img

Sheikh AIi Jaber TinggaIkan lsteri Hamil 5 Bulan, Ini Pesanan Terakhir Arwah Buat Anaknya.

- Advertisement -

1 Dunia dikejutkan dengan berita Syeikh Ali Jaber yang telah meninggal dunia. Arwah meninggalkan isteri serta tiga anaknya, salah satunya masih dalam kandungan isterinya.

Umi Nadia, isteri Sheikh Ali Jaber, dikhabarkan sedang hamil 5 bulan ketika suaminya meninggalkannya. Sudah tentu ini adalah kesedihan yang mendalam buat isteri serta anak-anak arwah. Mereka telah berkahwin selama 12 tahun lamanya.

Sebulan sebeIum meninggal, Sheikh Ali Jaber memberitahu berita gembira bahawa isterinya hamil 4 bulan pada bulan Disember. Ini bererti bahawa pada Januari 2021, isteri Sheikh Ali Jaber hamiI 5 bulan.

- Advertisement -

Kemudian, Syeikh Ali Jaber juga meminta doa dari orang Islam untuk kesihatan isteri dan bayinya. “Berdoalah juga, isteri saya hamil, doakan semoga segalanya berjalan lancar, memasuki bulan keempat. Semoga semuanya berjalan lancar, “kata Sheikh Ali Jaber, dipetik dari Live Instagram @syekh_alijaber.

Dilaporkan, pendakwah Syeikh Ali Jaber meninggal di Rumah Sakit Yarsi Cempaka Putih, Jakarta Pusat, Khamis (14/1/2021) jam 08.30 WIB. Sheikh Ali Jaber meninggal dunia pada usia 44 tahun.

Walaupun dia terdedah kepada Covid-19, Syeikh Ali Jaber bagaimanapun negatif Covid-19 sebelum dia meninggal.

- Advertisement -

Hasan, anak sulung arwah menceritakan pertemuan terakhirnya dengan ayahnya. Hasan mengatakan bahawa kali terakhir dia bertemu dengan arwah adalah sehari sebelum ayahnya dimasukkan ke hospital. Sebelum ayahnya dipindahkan ke ICU, Hasan mengakui bahawa dia masih aktif berkomunikasi dengan ayahnya.

Namun, setelah Syeikh Ali Jaber memasuki ruangan khas, mereka tidak lagi dapat bercakap sehingga hari pemergian ayahnya. Syeikh Ali Jaber ada berpesan kepadanya agar menjaga ibunya, Umi Nadia dan dua adiknya.

Selain itu, ayahnya juga mengingatkan Hasan agar sentiasa menjaga dan menunaikan solat. Sebabnya, solat adalah asas untuk menegakkan agama Islam yang kukuh.

- Advertisement -

“Jaga solatmu dan jaga Mama. Itulah yang penting, kerana asas agama,” katanya. “Dia hanya pesan, yang penting jangan tinggalkan solat,” sambung Hasan.

Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang soleh dan beriman. Al Fatihah.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL