spot_img

[Video] Individu Kena Kenduri Dengan Geng Pak Guard Buat Ramai Terkejut

- Advertisement -

Kalau anda pergi ke pusat membeli belah, atau bangunan pejabat, sudah semestinya anda boleh lihat pengawal keselamatan yang menjaga pintu, kawasan parkir kereta dan sebagainya.

Kalau dulu warga tempatan yang menjadi pengawal keselamatan, tetapi kemudian atas sebab gaji dan tidak ramai warga tempatan yang mahu bekerja sebagai pegawal keselamatan, mereka mula mengupah warga asing dari beberapa negara pula.

Tetapi lama kelamaan, mungkin banyak kejadian tidak diingini yang melibatkan sesetengah warga asing di Malaysia, banyak syarikat telah menggajikan warga Nepal.

- Advertisement -

Mungkin kerana wajah mereka yang mirip warga tempatan dan gaji yang dibayar lebih rendah yang menyebabkan banyak syarikat pengendali pengawal keselamatan lebih suka menggajikan mereka.

Tegas dalam menjalankan tugas itu memang bagus, tapi jangan sampai mengasari orang tanpa asal usul periksa, ada satu video tular hari ini di media sosial sehingga mendatangkan kemarahan orang ramai.

Aman Central

Makluman Awal

Reaksi Orang Ramai

“Sepatutnya kerajaan mensyaratkan pengawal keselamatan hanya warga negara sahaja. Ini tidak tempat-tempat strategik seperti KLIA bersepah guard warga asing. Aku tak tahulah.”

- Advertisement -

“Dah boleh balik negara asal rasanya security bangla tu, dia duduk kerja sini pun dah tak selamat lagi dah. Tak kisahlah dia betul ke salah, tapi untuk kebaikan mereka, pindah kerja tempat lain atau balik negara asal.”

Biasanya pelapor ada sembunylkan sesuatu kalau dia cakap “dengan tiba tiba”. Cuba check balik.

Entahlah tak tahu siapa betul siapa salah tapi teringat satu perangai orang kita, depan-depan lif pun nak parking motor dengan alasan nak hantar barang sekejap. Ada cleaner tu tegur, itupun nak berbalah lagi.

- Advertisement -

Aku nak tau cerita 2-2 pihak..sebab pi aman central ni ok je guard sana bile kite tegur diorang pon ok je senyum ucap selamat semula kat aku.

Rujukan: KreditInfoRoadBlock

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL