spot_img

Subhanallah, Gambar Seorang Hafiz Al-Quran Yang Meninggal Dalam Keadaan Tersenyum

- Advertisement -

Di akhir hayatnya, Ia meninggal dengan wajah yang menyelipkan senyum. Terlihat sangat damai dan tenang. Kita tidak pernah tahu akhir hidup seseorang. Apa yang pasti kita semua berharap mendapatkan pengakhiran yang membahagiakan.

Kisah pemuda ini boleh menjadi contoh kecil tentang akhir kehidupan yang penuh kebahagiaan. Pemuda ini meninggal dengan bibir tersenyum. Gambarnya pun tersebar di media sosial.

Individu lelaki itu dikenali bernama Haris Hilmawan Jundany Al Hafid. Ia dikenali sebagai seorang penghafal Quran. Dalam gambarnya, itulah pertama kali dimuatnaik oleh akaun @reza.jannata di Instagram. Pemilik akaun meletakan keterangan penyebab Haris meninggal kerana meningitis, sakit yang juga dialami almarhum Olga Syahputra.

Berikut ini keterangan foto yang ditulis oleh Reza Jannata

” Kembalinya jasad seorang Hafidz Qur’an kehadapan-Nya dengan tersenyum… Innalillahi wainna ilaihi rojiun. Telah meninggal dunia teman kami Ustadz Haris hilmawan jundany Al Hafidz. Jam 11 di kudus.

- Advertisement -

Menurut laporan, beliau sakit sama seperti sakitnya Almarhum Olga Syahputra (meningitis). Mohon doanya semoga Allah menerima amalnya dan mengampuni dosanya. Amin..” tulis Reza dalam keterangan gambar. (ism) Ketika dilihat dari akaun instagram milik almarhum, @aljundani, ia ternyata pernah mendapatkan penghargaan dari Duta Besar Arab Saudi.

Almarhum juga seorang pendaki gunung dan pecinta alam. Dalam gambar terakhirnya, Haris terlihat membawa sekarung sampah dari Gunung Merapi.

Memgetahui hal itu, warganet ramai-ramai ikut memberikan doa.

Senyumnya sangat indah, semoga beliau ditempatkan ditempat yang indah seperti hati dan senyumannya. Amin…

- Advertisement -

Sungguh sebuah contoh yang mengetuk hati. Semoga Allah memilih kita menjadi hamba-Nya yang dikurniakan husnul khatimah. Dia mengutus malaikatNya untuk memberi khabar gembira kepada kita ketika ajal menjemput. Sehingga kita senang bertemu dengan Allah dan mendapatkan kebaikan yang telah Dia janjikan, Subhanallah.

Nak macam-macam info? Join group Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL