spot_img

SCAMMER VIRAL! Berhutang Dan Menipu Peniaga Kecil Semata-mata Ingin Nampak Diri Mewah

- Advertisement -

DEMI wang, manusia sanggup melakukan apa sahaja termasuk menipu.

Terbaharu, mengenai penipuan pihak tidak bertanggungjawab yang dikenali sebagai “NORMAN DANISH” atau nama sebenar Normazrizan Bin Daud. Lelaki ini juga telah melibatkan diri dalam dunia Social Media Marketing yang dahulunya mempunyai syarikat yang namakan “MISI VIRAL”

Akan tetapi dia telah menyalahgunakan kelebihan yang ada untuk menipu peniaga-peniaga kecil dan juga ‘Pemilik produk’ yang ternama dengan servis “marketing” sehingga berpuluh ribu ringgit demi menampakkan dirinya berkehidupan seperti orang mewah.

- Advertisement -

Lelaki ini yang masih aktif menjalankan servis atau pakej sebagai contoh, melakukan servis marketing, menjual akaun Instagram dan sebagainya melalui akaun instagramnya. Ramai peniaga kecil-kecilan dan juga peniaga yang baru saja ingin memulakan perniagaan ditipu oleh lelaki ini.

Dah bagi banyak peluang

Beberapa sumber yang didapati lelaki ini juga banyak mendapatkan “fund” hampir beratus ribu daripada orang-orang yang ternama dengan kelebihan dan tipu muslihanya. Ada juga sumber yang mengatakan duit-duit yang diterima dibelanjakan untuk kepentingan sendiri seperti berfoya-foya bersama perempuan-perempuannya, clubbing, dan lain-lain lagi. Tambahan pula, ada sumber yang mengatakan lelaki ini boleh digelar ‘Dayus’ kerana sering memukul wanita termasuk bekas isterinya.

Lebih mengejutkan lagi, duit keuntungan yang dia perolehi daripada sumber perniagaannya serba sedikit dibelanjakan untuk membeli dadah bersama teman wanitanya. Ini menyebabkan ramai mangsa penipuannya naik berang selepas mengetahui aktiviti liarnya dan tidak rasa bersalah atas perbuatan menipu duit-duit orang. Hanat punya orang..(Geram pulak Admin dengan mamat ni.)

- Advertisement -

Admin harap korang dapat berhati-hati dengan scammer seperti ini supaya tidak tertipu dengan tipu helah yang digunakan olehnya.

Kesimpulannya, bagi mereka yang jadi scammers ni, ingatlah bahawa benda yang mereka lakukan itu haram. Tak tahulah sama ada mereka terdesak nak wang atau nak ‘Express Money”, tapi haram tetap haram dan hidup tak akan tenang.

Sumber: Periuk Api

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Join group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL