spot_img

Lenguh Berjalan, Pemuda Urut Kaki Warga Emas Di Khalayak Ramai Raih Pujian

- Advertisement -

Ibu bapa merupakan insan pertama yang dikenali oleh anak-anak. Kasih sayang diberikan mereka tiada gantinya, justeru tiba masa untuk anak-anak pula membalas jasa orang tua.

Baru-baru ini, tular di aplikasi TikTok milik seorang gadis bernama Nengrey yang memuat naik sebuah video memaparkan seorang pemuda sanggup melakukan apa sahaja dipercayai untuk ibunya tanpa rasa malu.

Mulianya hatimu

Menerusi rakaman video berdurasi 30 saat itu, pemuda tersebut dilihat sedang mengurut kaki wanita warga emas itu yang terduduk di tengah-tengah orang ramai.

- Advertisement -

Kelihatan di dalam video tersebut, warga emas yang sedang diurut kakinya itu begitu penat kerana harus berjalan jauh selain membawa barang yang banyak.

Tindakan pemuda terbabit menerima komen positif daripada warganet yang rata-rata turut sebak dan memuji lelaki itu tidak malu untuk melakukan perkara tersebut di khalayak ramai.

Mereka menyifatkan pemuda tersebut memiliki akhlak yang baik dan pasti sentiasa menyenangkan hati keluarga selain turut meluahkan rasa rindu terhadap ibu bapa masing-masing.

MasyaAllah

Anak yang soleh, Alhamdulillah

Semoga Allah berikan syurga buatmu

Jaga ibu sebaik-baiknya

- Advertisement -

Pengorbanan seorang ibu tidak dapat dibalas dengan wang ringgit, tetapi sebagai seorang anak haruslah sentiasa menjaga hati mereka dan berbuat baik agar sentiasa dipermudahkan segala urusan.

Sumber: TikTok Nangrey

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL