spot_img

COVID-19: Azizan Osman Bersama 31 ahli keluarga posltif, ibu mentua menlngg4l dunla

- Advertisement -

KUALA LUMPUR: Pakar motivasi dan penceramah, Datuk Azizan Osman hari ini mengesahkan beliau dij4ngkiti wab4k COVID-19 selepas berkontak rapat dengan seorang pes4kit yang sama pada 7 Januari lalu. Menerusi kemas kini yang dimuat naik di laman Facebooknya, Azizan berkata, selain beliau, 31 ahli keluarganya lain turut dij4ngkiti w4b4k tersebut.

Apa yang turut menyedlhkan ialah, ibu mentuanya menlngg4l dvnia akibat pandemik COVID-19. Berkongsi lebih lanjut, Azizan menggambarkan kejadian yang menimpa beliau itu sebagai sesuatu yang sangat ber4t dan memerltkan untuk ditanggung.

“COVID-19 hampir mer4gut ny4w4 saya! (Pada pukul) 1.44 petang, Jumaat 15 Januari – saya dah hampir m4vt! Naf4s saya sesak! Doktor kata peluang saya amat tipis! Tetapi sesuatu berlaku yang membuktikan kekuasaan Allah SWT.

- Advertisement -

“Saya dan keluarga diuji dengan virvs COVID-19. (Seramai) 31 ahli keluarga saya dijangkiti COVID-19 dan ibu mentua saya telah kembali ke rahmatullah. “Tak mudah untuk saya kongsikan betapa sedih, perit dan ngerl pada waktu itu. Tetapi sangat penting untuk saya kongsikan sebagai seorang mentor, saya nak anda tahu proses ini,” katanya dalam entri tersebut, pada Khamis. Azizan yang juga pengasas syarikat RichWorks International menambah, beliau hampir menitiskan air mata ketika berkongsi perkara ini, namun sokongan ahli keluarga dan rakan-rakan membuatkannya lebih tabah. “Masa itulah saat penentu untuk pergi atau kekal… you tak boleh bernafas, you tak boleh tarik, you tak boleh hembus hanya gunakan mesin untuk terus bertahan dan melawan dengan otak, emosi dan diri.“Kamu mahu hidup? Kamu mahu lawan? Itu la saatnya… Dan Insya-Allah, ini masanya untuk saya betulkan segalanya. Peluang kedua ini bukan sekadar suka-suka.

“Saya percaya ada sebab Allah bagi peluang ini untuk saya buat segalanya dengan lebih baik, dan menjadi mentor yang lebih baik,” ujarnya lagi. Dalam masa sama, Azizan menyifatkan pandemik COVID-19, bukan hanya telah menjejaskan kehidupan ramai orang dalam meneruskan kelangsungan hidup, bahkan turut memberi kesan kepadanya.”Seorang ibu yang mencuri ubat untuk anak-anak, ada yang mencari rezeki di tempat sampah.”Kerajaan yang sedang berkira-kira untuk total lockdown yang akan beri impak pada pekerjaan ramai orang dan perniagaan. Tekanan perasaan dan banyak lagi dalam berita semasa. Ini semua cukup memberi kesan pada saya betapa saya belum berjaya bantu bangsa saya untuk berjaya,” katanya.Difahamkan, Azizan ketika ini telah sembuh daripada wabak tersebut.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL