spot_img

‘Doktor’ Berpendapat Dybbvk B0x Yang Dibeli PrinceMeed Ini Sebenarnya Hanya Kotak Buatan Sendiri

- Advertisement -

Beberapa minggu yang lalu tularnya kisah PrinceMeed, seorang YouTubers yang terkenal dengan sajian video kandungan mengenai teori konspir4si Illumin4ti diganggu oleh entiti mlsteri di rumahnya dipercayai disebabkan kotak misteri dybbvk yang beliau beli di eBay pada September 2019.

Tambah menyeramkan, punca ganggvan misteri itu berlaku pada awalnya adalah disebabkan PrinceMeed unboxing (nyah kotak) Dybbvk Box di dalam rumahnya sehingga menyebabkan rumahnya dig4nggu oleh entiti misteri. Proses membuka kotak mlsteri itu juga telah dirakam beliau dan dimuat naik ke platform YouTube.

Namun, terbaharu tular sebuah perkongsian di Twitter @Zuliana_Azira mengenai sebuah video di YouTube di mana seorang wanita yang berpengalaman bekerja sebagai penganalisis jen4y4h digelar ‘Doktor’ ini berkongsi satu te0ri dan mengatakan bahawa video PrinceMeed yang diganggu oleh entiti mlsteri hanyalah lakonan semata-mata demi meraih views yang tinggi dan populariti.

Tiada butiran pos antarabangsa dan kerosakan pada kotak

BeFunky-collage (60)
- Advertisement -

Teori wanita ini ‘berasas’ di mana beliau berpendapat kotak parcel yang diterima dan segala isi yang ada dalam kotak dybbvk yang dibeli PrinceMeed hanya ‘rekaan semata-semata’.

“Jika dilihat pada kotak pembungkusan yang dibeli dari eB4y dalam video PrinceMeed itu sangat bersih, kemas dan rapi. Sedangkan kita tahu kotak tersebut datangnya dari negara Chile. Kotak itu juga tiada menunjukkan bukti proses pengh4ntaran antarabangsa.”

“Biasanya kotak akan mempunyai kesan ‘worn out’ atau kemek apabila melalui proses pengh4ntaran antarabangsa yang terlalu banyak. Menghair4nkan, kotak yang dibeli PrinceMeed itu tiada kesan seperti renyuk, kekot0ran dan lebih-lebih lagi hujung bucu kotak yang kelihatan begitu sempurna.”

- Advertisement -

Menurut wanita mlsteri itu lagi, kotak yang dibeli daripada penghantaran antarabangsa ini selalunya dipenuhi dengan contengan informasi proses penghantaran seperti barcode, pelekat pelepasan k4stam dari negara asal dan negara dihantar, pelekat nombor tracking, cop dari lapangan terbang dan banyak lagi.

“Jika dilihat pada kotak PrinceMeed itu hanyalah sehelai kertas yang ditampal dengan contengan pen dan langsung tiada satu pun pelekat-pelekat yang berkaitan pos ant4rabangsa dan saya percaya ianya hanyalah buatan PrinceMeed sendiri.”

Ruang kosong dalam kotak tidak merosakkan kotak parcel

BeFunky-collage (61)

Tambah menguatkan te0ri, wanita itu juga mengatakan terdapatnya ruang kosong dalam apabila PrinceMeed unboxing. Jika ada ruang kosong di dalamnya, tidak mustahil untuk kotak itu rosak disebabkan bertindih dengan kotak pembungkusan yang lain.

- Advertisement -

Wanita tersebut dengan seriusnya telah mengk4ji beberapa keratan gambar yang berkaitan dybbvk box atau kotak jln yang dibeli oleh PrinceMeed di eBay. Mengejutkan apabila wanita tersebut menjelaskan kenyataan bahawa kotak dybbvk itu dicipta oleh PrinceMeed sendiri.

Kotak dybbvk merupakan kotak peti surat Malaysia yang diubah suai

BeFunky-collage (64)

“Kotak dybbvk itu saling tidak tumpah dengan ciri-ciri yang ada pada kotak peti surat yang biasa terjual di Malaysia. Jika dilihat secara teliti, kotak tersebut diubah untuk menjadi sedikit usang dan nampak menakutkan,”

“Jika di Amerika, k0tak surat mereka jenis ‘Classic Outdoor Stand Mailbox’ dan berbeza dengan di Asia.”

Menurut wanita mlsteri itu lagi, shushi mat (peralatan untung menghasilkan shushi)
dilekatkan pada kotak dybbvk PrinceMeed dan beliau membuktikan di mana terdapatnya jalur benang yang biasa ada pada shushi mat.

BeFunky-collage (65)

Tiada pembalut bubble wrap namun barangan k4ca dan kristal tidak pec4h

Artikel Berkaitan: Dybbuk Box, Jangan Percaya Trending Mengarut Yang Merosakkan Aqidah – Aku Papan Kekunci

Te0ri wanita itu juga diperkuatkan dengan bebola kristal yang ada dalam kotak dybbvk itu langsung tidak retak dan pec4h walaupun tiada pembalut plastik bubble yang dibalut pada kotak tersebut.

“Jika dilihat pada telur plastik berwarna emas itu mengingatkan saya kepada bunga telur hiasan yang sering digunakan untuk majlis-majlis di Malaysia. Ini membuktikan bahawa kesemua barang termasuk kotak pembungkusan dan kotak dybbvk adalah bahan yang biasa ada di Malaysia.

Namun, apabila ditanya oleh seorang temu ramah mengenai isu g4nggvan yang dialami oleh PrinceMeed sebaik sahaja membuka kotak tersebut, wanita mlsteri berkenaan tidak membidas apa-apa pun teori mengenainya. Tugasan beliau di sini hanyalah untuk mengkaji kesahihan kotak dybbvk yang dibeli oleh PrinceMeed bersama te0ri logik berdasarkan pengetahuan beliau.

“Saya pasti ramai yang akan kec4m saya. Bukan niat saya untuk menjatvhkan rezeki PrinceMeed. Realiti kehidupan itu terletak di tangan Allah dan penipvan semuanya adalah aturan manusia.”

Sesungguhnya manusia sememangnya tidak lari daripada membuat kesilapan. Jika benar video PrinceMeed ini ianya hanyalah satu rekaan, anggaplah ia sebagai hiburan bagi anda yang suka menonton konten-konten mlsteri di YouTube.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL