spot_img

Ibu kandung Arwah Pernah Dapat Rawatan Psiki4tri – Polis

- Advertisement -

MELAKA – Polis mengesahkan ibu kandung kepada kanak-kanak berusia tujuh tahun yang meningg4l dunia dipercayai dide.r4, kelmarin pernah mendapatkan rawatan pak4r psiki4tri.

Ketua Jabatan Si4satan Jen4yah negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, svspek berusia 32 tahun itu bagaimanapun hanya mendapatkan rawatan biasa dan bukan disahkan sebagai pes4kit ment4l.

- Advertisement -

“Ya, svspek pernah mendapatkan rawatan, tetapi sudah lama iaitu pada 2019 dan rawatan itu diterima di Hospital Melaka, namun hanya rawatan biasa yang mana wanita itu tidaklah (ment4l) seperti didakwa,” katanya.

Semalam sepasang suami isteri yang disyaki mende.r4 dan membvnuh kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun di Taman Krubong Jaya direman tujuh hari sehingga 5 Februari ini bagi membantu si4satan kes berkenaan.

Perintah reman terhadap svspek dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mahkamah Majistret Ayer Keroh, Mohd Anuar Ostadi.

- Advertisement -

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang kelmarin, mangs4 ditemukan lem4s dalam tong air setinggi 60.9 sentimeter di rumah berkenaan dengan terdapat beberapa kesan keceder4an di beberapa bahagian badan.

Sementara itu, Mohd Sukri menggesa pengguna media sosial untuk menghentikan segala bentuk spekulasi yang boleh mengelirukan masyarakat, sekali gus mengganggu si4satan pihak berkuasa.

- Advertisement -

Katanya, masyarakat sepatutnya menilai sesuatu kes jen4yah menurut kaca mata keadilan sebenar dan bukannya membuat andaian serta spekulasi yang mencacatkan sistem keadilan jen4yah, seterusnya menimbulkan fitn4h kepada sistem pentadbiran keadilan jen4yah.

“Serah saja kepada polis untuk menjalankan si4satan dan polis akan memastikan si4satan dijalankan mengikut undang-undang serta kuasa yang diberikan dengan telus, adil dan amanah,” katanya.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL