spot_img

(Video) Kisah Amir Maut Dideera, Wanita Ini Kongsi Perbualan Telefon Ibu Angkat

- Advertisement -

Tular jnazah seorang kanak-kanak ditemukan dalam t0ng air di rumahnya dengan kesan seperti dider4 pada anggota badannya.

Menerusi perkongsian Aen Bahar di laman Facebook, dia dan keluarga bertanggungjawab menyampaikan berita dvka itu kepada keluarga angkat kanak-kanak tersebut menerusi panggilan telefon.

- Advertisement -

Bagaimanapun respon yang diterima cukup meny4yat hati. Ibu angkat kepada kanak m4lang Zubaidi Amir Qusyairi Abd Malek, 7, yang meninggaal dunia dipercayai akibat dideera itu meluahkan rasa sedih dan kecew4 dengan pemergian anak angkatnya itu yang dibela sejak usia dua bulan lagi.

Ikuti perbualannya di bawah ini:

- Advertisement -

Memetik lap0ran media, Norlida menyatakan kekes4lan kerana anak angkat meningg4l dunia akibat kekej4man manusia.

“Menerima berita kem4tiannya tidak tahu nak cakaplah. Seorang anak yang saya bela sejak umur dia lepas p4ntang lebih kurang dua bulan sehingga bulan 10 hari tu.

- Advertisement -

“Saya jaga dia daripada kecil seperti anak sendiri, tak pernah rasa beb4n malah bersyukur ada anak angkat sepertinya.

”Bvkan tak boleh terima tetapi sedlh seandainya kem4tiannya disebabkan kekej4man manusia,” katanya seperti yang dipetik.

Malah dia dan ahli keluarga yang lain bergegas ke Melaka sebaik mengetahui berita pemergian Amir.

“Selepas dapat tahu, kami terus ke balai polis berhampiran meminta kebenaran untuk merentas negeri.” Alhamdulillah, Allah permudahkan perjalanan sehingga kami selamat tiba di sini (Melaka).

“Saya cuba terima pemergiannya cuma berharap keadilan ditegakkan buatnya jika benar dia dibvnuh,” katanya

Berikutan itu sepasang suami isteri, masing-masing berusia 32 dan 38 tahun direm4n tujuh hari bagi membantu siasatan kes berkenaan.

Sumber : Aen Bahar

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL