spot_img

Kawan Perlukan Duit Untuk Transfer Ke Akaun, Selesai Transfer Ini Yang Terjadi

- Advertisement -

Sesetengah bank memerlukan minimum baki untuk membuat sebarang transaksi. Jika pemindahan yang ingin dilakukan adalah sebanyak RM30 tetapi dalam akaun mempunyai baki jumlah yang sama, pemindahan wang tersebut secara automatiknya tidak berjaya.

Kisah ini dikongsikan oleh seorang individu yang ingin dikenali sebagai AK

Seorang sahabat memerlukan sejumlah wang untuk pemindahan ke akaun lain dan kemudiannya akan digantikan secara tunai ketika menyinggah rumahnya selepas membuat urusan di TM Unifi Shah Alam.

- Advertisement -

Menurutnya, pemindahan telah berjaya dilakukan tetapi lain pula yang terjadi setelah pemindahan dilakukan ke akaun sahabat tersebut dan resitnya telah pun dikongsikan padanya.

Tetapi kejadian ini amat pelik sekali. Resit yang diterimanya kosong, tiada sebarang maklumat pemindahan yang dilakukan. Agak-agak koranglah, apa korang rasa bila terima resit kosong?

Sahabat gelak sangka ia adalah satu gurauan

Sahabatnya menyangka AK membuat satu gurauan pagi buta bagi memecah hening diwaktu pagi.

- Advertisement -

Pelik dengan respon, kenapa dia gelak?

Menurut AK, dia berasa hairan kenapa sahabatnya itu memberikan respon “hahaha”, ada sesuatu yang tidak kena ke pada jumlah transaksi? Atau salah akaun penerima transaksi?

Resit yang dikongsikan kosong tiada sebarang maklumat transaksi

Macam mana boleh kosong resitnya? Jarang sekali berlaku. Atau korang pernah alami juga?

- Advertisement -

Terkejut dengan apa yang dilihatnya, AK dengan pantas memberi respon pada mesej sahabatnya itu dan meminta untuk semak samada jumlah transaksi sudah diterima atau tidak.

Dakwat dah habis ke?

Dia yang tidak pernah mengalami masalah itu, berasa pelik dengan apa yang berlaku dan merasakan dakwat sudah habis dan mujurlah wang itu selamat diterima oleh sahabatnya.

Kena scam dengan bank

Tak memasal kena game dengan bank. haha

Nak macam-macam info? Jom join group Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL