spot_img

Ibu Kandung Pernah Mendakw4 Diceder4kan Bapa Tiri

- Advertisement -

MELAKA – Bapa tiri kepada kanak-kanak yang meningg4l dunia dipercayai did3ra pernah didakw4 di Mahkam4h M4jistret kerana memvkul isterinya pada 8 September tahun lalu.

Ketua Polis Melaka, Datuk Abdul Majid Mohd Ali mengesahkan, svspek berusia 38 tahun itu pernah didakw4 di Mahkam4h M4jistret Ayer Keroh.

“Ya svspek lelaki iaitu bapa tiri mangs4 pernah didakw4 di Mahkam4h M4jistret Ayer Keroh atas kes4lahan memvkul isterinya dan kita mengesahkannya,” kata beliau dalam sidang akhbar di Ibu pejabat K0ntinjen Polis (IPK) Melaka, di Bukit Beruang di sini pada Khamis

- Advertisement -

Menurut beliau, svspek didakw4 atas pertvduhan menyebabkan keceder4an terhadap isterinya yang ketika itu berusia 31 tahun dengan cara memvkul bahagian pipi kanan menggunakan tangan.

Svspek didakw4 melakukan perbuatan itu dalam sebuah rumah di Jalan KJ19 Taman Krubong Jaya dekat sini kira-kira jam12.30 tengah malam pada 3 September lalu.

Pendakw4an terhadapnya mengikut S3ksyen 323 Kanun Kes3ksaan dibaca bersama S3ksyen 326A kanun sama.

- Advertisement -

Sebelum ini tular seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun meningg4l dunia dipercayai akib4t dider4 oleh ibu kandung dan bapa tirinya.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang, kanak-kanak m4lang itu didakw4 lem4s di dalam tong air di rumahnya di Taman Krubong Jaya.

Terdahulu, Ketua Jabatan Sias4tan Jenay4h negeri, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman mengesahkan hasil bed4h sias4t ke atas m4yat kanak-kanak itu mendapati pelbagai keceder4an termasuk lvka baharu dikesan di bahagian belakang kepala kanak-kanak itu namun punca kem4tian akib4t dider4 belum dapat dikenal pasti.

- Advertisement -

“Pihak polis sedang melengkapkan kert4s sias4tan kes ini dan suami isteri itu masih direm4n,” katanya.

Nak macam-macam info? Jom join group Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL