spot_img

[VlDE0] Pakcik Umur 80 Tahun Gigih JuaI Alr, Menangls Berd0a Lepas Dihulur Wang Sedekah

- Advertisement -

Baru-baru ini, seorang pengguna di laman Twitter bernama Aida Aidil telah membuat beberapa ciapan berkongsi pengalaman membeli a1r keIapa daripada seorang lelaki warga emas.

Video itu tuIar di media sosial kerana ramai simpati dengan keadaan fiz1kal peniaga tersebut yang sudah tua namun tetap gigih bekerja ker4s demi meny4ra keluarga.

Suami meniaga, isteri di rumah jaga cucu

- Advertisement -

Jelas gadis ini, tujuannya untuk berkongsi kisah warga emas ini bukan tujuan untuk mengaibkan mana-mana pihak bahkan ia dapat dijadikan pengajaran buat semua orang. Kisahnya bermula, apabila dia sudah beberapa kali menjadi pelanggan kepada warga emas ini yang menjual a1r kelapa menggunakan lorinya di tepi jalan.

Pada masa yang sama, gadis ini turut perasan warga emas ini berulang kali memakai baju yang sama yang kelihatan sudah Iusuh. Jelas gadis ini lagi, isteri kepada warga emas ini berada di rumah sedang menjaga cucu-cucunya manakala dia membanting tuIang dengan meniaga.

Prihatin dengan apa yang telah terjadi, gadis ini menghadiahkan warga emas ini banting yang boleh digunakan untuk mempromosikan perniagaan warga emas ini.

Semoga pakcik murah rezeki

- Advertisement -

Sebelum pulang, dia sempat menghulurkan sedikit wang kepada pakcik tersebut untuk memudahkan urusan dan kelangsungan hidup.

 

- Advertisement -

Reaksi warga emas tersebut telah mengundang seb4k netizen selain turut mendoakan agar sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT.

“Semoga adik dan kawan adik bahagia. Terima kasih banyak-banyak,” kata pakcik berkenaan yang meluahkan perasaan seb4k.

Allah akan ringankan beb4n orang yang menolong

Ibu bapa kita, syurga kita

Semoga yang membantu dimurahkan rezeki dan pakcik terus kuat untuk mencari rezeki meskipun tbuh bdan sudah tidak ku4t lagi. Amin!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL