spot_img

Kiri Kanan Dikecamm Orang Ramai Kerana Mulut Beliau, Akhirnya Profesor Ini Sendiri Tampil Luahkan Sesuatu Untuk Warga Maya

- Advertisement -

Tular di media sosial hari ini apabila dikatakan seorang doktor mend.oakan orang awam supaya dij.angkiti p.enyakit C0vid 19.

Dua video berasingan yang dimuat naik di Twitter masing-masing berdurasi dua minit 20 saat dan 30 saat menyaksikan sebuah kereta yang dipercayai seorang doktor melakukan pusingan U di kawasan sekitar H0spital Serdang, Serdang.

T.indakan wanita itu nyaris menyebabkan ke.malangan dengan kenderaan lain.

- Advertisement -

Pengguna Twitter Fadzli Amin atau Fadzmin yang memuat naik dua video tersebut itu dalam ciapannya memaklumkan bahawa pemandu tersebut merupakan seorang doktor dan telah melakukan pr.ovokasi.

“Cara dia melakukan pusingan U memb.ahayakan orang lain dan melakukan p.rovokasi mela.mpau. Wajarkah seorang doktor doakan orang kena C0vid 19?,” ciap Fadzmin di akaun Twitternya.

KKM Tampil Jelaskan

- Advertisement -

Sejak semalam, tular di media sosial mengenai sebuah rakaman dashcam yang memperlihatkan seorang pemandu melakukan pusingan U  hingga mengak.ibatkan kes.usahan kepada pemandu lain.

Terbaru, menerusi satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), pemandu yang tular di media sosial itu bukan kakitangan H0spital Serdang dan KKM.

Bukan kakitangan h0spital

- Advertisement -

Menurut Pengarah H0spital Serdang, pihaknya mengambil maklum akan lsu tular di laman media sosial Twitter milik Fadzil Amin, bertarikh 2 Februari berkenaan kelakuan seorang wanita yang did.akwa doktor telah melakukan pusingan ‘u’ di lampu isyarat di hadapan hospital berkenaan serta dialog antara pemandu dan pemilik Twitter.

Oleh itu, semakan telah dibuat dan pihak hospital mendapati wanita tersebut seperti dakwaan Fadzil Amin adalah bukan kakitangan H0spital Serdang dan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Profesor Akhirnya Tampil Mohon Maaf

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL