spot_img

(Video) “Kec0h Dalam H0spital Miri” Apabila Wanita Sihat Ini Tidak Mahu Keluar Dari Wad Covid19

- Advertisement -

Tular satu video di media sosial memaparkan seorang wanita dipercayai memasuki kawasan ku4rantin pes4kit Covid-19 di salah sebuah h0spital di Miri, Sarawak.

Malah, wanita ini juga didakw4 tidak mahu meningg4lkan kawasan itu walaupun sudah diarahkan oleh petugas k3sihatan.

- Advertisement -

Berdasarkan video yang tular di sosial media itu, memaparkan seorang lelaki sedang baring di atas katil wad sambil menerima raw4tan.

Dalam masa yang sama, seorang wanita berbaju biru turut berdiri di sebelah katil berkenaan dipercayai untuk menunggu pes4kit tersebut.

Walaupun begitu, salah seorang petugas k3sihatan dikatakan telah memaklumkan kepada wanita ini bahawa tndakannya itu melangg4r peraturan di h0spital.

- Advertisement -

Malah mereka juga memintanya untuk keluar tetapi dia langsung tidak mengendahkan malah didakw4 telah menimbulkan kekec0han di sana.

“Saya mau tunggu dia. Boleh tanya semua orang, pernah ke saya pis4h dengan dia.”

Difahamkan petugas berkenaan dikatakan terpaks4 mengambil video tersebut sebagai bahan bukti kepada pihak polis.

- Advertisement -

Tidak terhenti di situ, wanita ini juga didakw4 telah meninggikan suara dan mengeluarkan kata-kata k3sat terhadap petugas k3sihatan.

“Saya orang yang sihat, kenapa kamu t4kut dengan orang yang sihat. Saya tidak faham. You already cr4zy you know. Kamu orang ada pakai baju sangat safety, saya tak ada pakai baju, saya yang b4haya. Kenapa kamu orang t4kut sama saya.”

Kelihatan juga seorang petugas k3sihatan cuba mendekati wanita ini untuk berbincang. Tetapi sebaliknya pula yang berlaku apabila wanita ini melarang petugas k3sihatan memegangnya dan memberitahu hanya polis sahaja yang berhak untuk menyentuhnya. Walaupun begitu, sehingga kini tiada info lanjut mengenai video berkenaan.

VIDEO KEJADIAN:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL