spot_img

Mulianya hati Pak Nil. Mempelawa dan Mahu Menaja Kepada Sesiapa yang Berhasrat Untuk Mendapatkan Vaksin

- Advertisement -

SEPERTI sedia maklum, kerajaan kini dalam proses untuk memberikan secara percuma vaksin Covid-19 kepada rakyat di negara ini.

Namun, difahamkan pemberian tersebut akan diberi secara berperingkat dan vaksin sehingga kini masih lagi berstatus menunggu dan dijangka akan diterima tidak lama lagi.

Bagi pengacara popular, Datuk Aznil Nawawi atau Pak Nil, 58, sanggup mengeluarkan wang belanja sendiri untuk mendapatkan suntikan itu lebih awal memandangkan vaksin tersebut hanya akan diberikan secara berperingkat.

- Advertisement -

“Salam semua… katanya proses suntikan vakisn percuma adalah berperingkat-peringkat. Keutamaan akan diberikan kepada warga tua dan petugas barisan hadapan (frontliners) dahulu.

Yang lain harus mendaftar online dan tunggu giliran. Mungkin lima hingga 10 bulan akan datang. Namun begitu, mungkin ada juga peluang untuk dapatkan vaksin dengan cepat dan tidak perlu tunggu giliran dengan sedikit bayaran. Paknil ingat nak ambil yang berbayar,” katanya di Instagram.

Malah, Paknil turut mempelawa dan mahu menaja kepada sesiapa yang berhasrat untuk mendapatkan vaksin tersebut.

- Advertisement -

“Ada sesiapa nak sertai Paknil? Paknil nak taja lah tapi taklah ramai sebab harga pun tak tahu lagi,” ujarnya lagi.

Sebelum ini, media melaporkan Malaysia akan menerima secara pukal 14 juta dos CoronVac, vaksin Covid-19 daripada pembekal Sinovac Lifesciences Co. Ltd. bermula Mac depan.

Pendaftaran untuk orang ramai menerima vaksin tersebut juga akan dibuka tidak lama lagi dengan pelaksanaan sebanyak tiga fasa.

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL