spot_img

Terbjur Kaku Diatas Jalan, Amirul MninggaI Dunia Dirmpuh Pemandu Mabvk 0tw Balik Kerja

- Advertisement -

Kuala Lumpur : Seorang penvnggang motorsikal mavt selepas dirempvh pemandu m4buk di Bulatan Jalan Persiaran Lestari Perdana, Seri Kembangan, malam tadi.

Dalam kem4langan kira-kira jam 9.28 malam itu, mngsa yang hanya dikenali sebagai Amirul , 22, berasal dari Seri Kembangan, m4ut di tempat kejadian akibat cede.ra p4rah.

Assalamualaikum, Kami dari ZR MART Empire ingin khabarkan bahawa staff kami runner Amirul Baharum telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi kerana kem4langan jalan raya.

- Advertisement -

Arwh dil4nggar Iari oleh seorang lelaki yang m4buk menaiki hilux berwarna hitam, lelaki ni meIarikan diri dan dapat ditngkap oleh orang ramai.

Tetapi semasa meIarikan diri tu lelaki telah mel4nggar seorang lagi orang awam(Lelaki Melayu) yang tengah mengejar lelaki ni.

- Advertisement -

Keadaan lelaki Melayu ni sekarang dalam kr1tikal (allahuakhbar besar jasa beliau) semoga diberikan kesembuhan dan melepasi tahap kritik4l.

(Semoga si peIaku dapat baIasan yang setimpal) Sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah(dibaca) untuk arw4h Amirul baharum, semoga r0hnya dicucvri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,Semoga keluarga arwah tabah mengharcngi dvgaan ini.-Wawa Aiwa

- Advertisement -

Ketua Jabatan Slasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at, berkata slasatan poIis mendapati pemandu Toyota Hilux berusia 51 tahun yang dalam perjalanan dari arah Puchong didapati tldak memberhent1kan kenderaannya sebaik tiba di bulatan.

Azman berkata, beberapa pengguna jalan raya lain yang melihat kejadian itu mengej4r kenderaan svspek.

Difahamkan, beberapa penvnggang motosikal mengej4r kenderaan svspek sehingga ke Lebuhraya Bukit Jalil berhampiran bangunan SIRIM yang berada di bawah bidang kuasa JSPT Kuala Lumpur.

Ketua JPST Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata seorang daripada penvnggang motosikal cuba menghaIang dengan memberhentikan motosikalnya di laluan kenderaan svspek.

Salam tkziah diucapkan, semoga amirul ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Al- fatihah.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL