spot_img

Tubuh R3put Ditemui Dalam Longkang Ditutupi Simen. Dipercayai Di.bunvh Rakan Sendiri

- Advertisement -

Pekerja kilang warga Bangladesh dipercayai di.bunvh rakan senegara sebelum tubuh disembunyikan dalam longkang yang bertutup simen di sebuah kilang di Taman Perindustrian Beringin, Juru, Simpang Ampat, dekat sini.

Difahamkan m4ngs4, Mohammad Rajib Mia, 29, yang bekerja di kilang berkenaan hilang pada 15 Januari lalu namun tiada laporan polis dibuat

- Advertisement -

Bagaimanapun, pengurus jualan kilang berusia 38 tahun menjumpai tubuh itu pada jam 1.30 tengah hari tadi selepas ternampak ulat serta terhidu bau busuk dari longkang.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad berkata, pengurus jualan itu terus menghubungi polis untuk tindakan selanjutnya.

“Tubuh ditemui dalam keadaan merepvt dan disembunyikan di dalam longkang serta ditutup dengan penutup longkang jenis simen.

- Advertisement -

“Terdapat sebilah p1s4u, tukul besi dan sebatang besi dengan terdapat kesan d4r4h ditemui pada jarak kira-kira dua meter dari tubuh.

“Penilaian awal patologi mendapati ada kec3dera4n pada kepala m4ngs4 disebabkan dipvkul dengan objek tvmpul selain terdapat kesan d4r4h di tingkat atas premis yang dijadikan pejabat dan penginapan pekerja,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

- Advertisement -

Beliau berkata, pengurus jualan kilang itu memaklumkan bahawa premis berkenaan mempunyai dua pekerja warga Bangladesh termasuk m4ngs4.

“Berikutan itu, polis menahan seorang pekerja warga Bangladesh berusia 21 tahun untuk tindakan selanjutnya.

“Siasatan awal, dia mengaku mem.bunvh rakan senegaranya itu secara berseorangan dengan menggunakan sebatang besi,” katanya.

Shafee berkata, bagaimanapun motif pem.bunvh4n itu masih dalam siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ks4an.

Gambar: Bomba Dan Penyelamat Perai

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL