spot_img

VIDEO Roti Bengg4li Dipunggah Tanpa Pelapik Dan Sarung Tangan, Netizen Mula L0ya Tekak

- Advertisement -

Tindakan dua lelaki memindahkan roti bengg4li daripada sebuah lori ke dalam sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) menimbulkan rasa kurang senang orang ramai.

Difahamkan video yang mula viral sejak semalam itu berlaku di Pulau Pinang berdasarkan nombor pendaftaran lori tersebut.

Menurut laporan, loghat Utara yang digunakan oleh seorang wanita yang membuat rakaman. Tetapi lokasi sebenar dan waktu kejadian masih tidak dapat dipastikan.

- Advertisement -

Gambar sekadar hiasan.

Ternampak dua orang lelaki sedang memunggah roti bengg4li

Menerusi video berdurasi kira-kira 52 saat itu, wanita terbabit membuat ulasan bahawa kedua-dua mereka sedang memindahkan roti tanpa bungkusan dan sebarang pelapik.

Dalam pada itu, rakaman tersebut memaparkan dua orang lelaki itu memunggah roti daripada bakul di atas lori ke dalam MPV melalui but dan pintu sebelah kanan penumpang.

Letak roti dalam kereta tanpa pelapik dan sarung tangan

- Advertisement -

Namun, roti-roti berkenaan disusun di bahagian but belakang kereta tanpa sebarang pelapik dan sarung tangan semasa memunggahnya.

Mereka juga dilihat seperti tergesa-gesa semasa membuat kerja tersebut. Bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada kedua-dua lelaki itu adalah pekerja syarikat pembuatan roti atau pembelinya.

Setakat ini, masih belum menerima pengesahan daripada pihak berkuasa berhubung kejadian itu.

- Advertisement -

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen juga terkejut dengan video berkenaan dan memberikan pandangan mereka

Image from Lisa Isaac (Facebook)

Antara komen warga maya.

Image from Lisa Isaac (Facebook)

Antara komen warga maya

Image from Lisa Isaac (Facebook)

Image from Lisa Isaac (Facebook)

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL