spot_img

Selepas Haklm Baca Pertduhan Ke Atas Mereka Berdua, Ini Jawapan Yang Diberikan Dari Ibu Kandung Dan Ayah Tlri Adik Amir

- Advertisement -

MELAKA – Ibu kandung dan bapa tirl kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun yang ditemui menlnggal dunia dipercayai akibat did.era dalam kejadlan di Taman Krubong Jaya pada 29 Januari lalu did.akwa di Mahkamah Ayer Keroh, hari ini.

Kedua-dua s.uspek masing-masing berusia 32 dan 38 tahun itu akan berdepan dengan dua pert.uduhan iaitu mengikut S.eksyen 302 K.anun Kes.eksaan yang dibaca bersama S.eksyen 34 K.anun Kes.eksaan dan S.eksyen 31(1)(a) Akta Kanak-kanak 2001.

Ketua Jabatan S.iasatan J.enayah Melaka, Asisten Komisioner Mohd. Sukri Kaman berkata, kertas slasatan berhubung kejadlan tersebut telah lengkap dan diserahkan kepada Timbalan Pend.akwa Raya hari ini.

- Advertisement -

“Kedua-dua s.uspek yang juga merupakan ibu kandung dan bapa tirl kepada kanak-kanak yang dalam kejadlan di Taman Krubong Jaya pada 29 Januari lalu telah dibawa ke M.ahkamah Ayer Keroh hari ini untuk p.endakwaan,” katanya.

Terdahulu, pada 30 Januari lalu melap0rkan seorang kanak-kanak lelaki ditemui menlnggal dunia dipercayai akibat did.era dalam kejadlan di Taman Krubong Jaya.

- Advertisement -

Pemergian m.angsa telah dilap0rkan oleh bapa tlrinya kepada pihak polis, namun mend.akwa kanak-kanak itu menlnggal dunia akibat l.emas di dalam tong air setinggi 0.6 meter di rumah mereka, kira-kira pukul 4 petang.

Hasil slasatan dan pemer.iksaan pada t.ubuh badan m.angsa bagaimanapun menemui kesan kec.ederaan dipercayai akibat did.era.

- Advertisement -

Kisah kanak-kanak itu sebelum ini juga turut pernah tular di laman sosial Facebook pada Oktober tahun lalu apabila ibu angkat yang menjaganya sejak berusia dua bulan terpaksa menyerahkan semula kepada ibu kandungnya.

Bersambung 29 Mac Depan

Mereka bagaimanapun mengaku tidak bers.alah bagi pert.uduhan itu sejurus kertas pert.uduhan dibacakan secara berasingan di hadapan Haklm Nariman Badruddin.

Kejadlan itu dilap0rkan berlaku antara 13 Oktober tahun lalu kira-kira jam 10.30 malam hingga 29 Januari lalu pada jam 3.32 petang di l0kasi sama.

Nariman bagaimanapun tidak membenarkan sebarang jamlnan dan kedua-kedua kess berkenaan akan disebut semula pada 29 Mac depan sementara menunggu lap0ran b.edah slasat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Dapatkannya Di Sini NAKSERUM

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL