spot_img

[Video]Motor Pekerja J&T Dipenuhi Barang Buat Ramai Kesian, Sampai PeIuk Bungkusan Takut Jatuh.

- Advertisement -

Sejak beberapa hari lalu, kecoh mengenai sebuah syarikat perkhidmatan penghantaraan barangan apabila beberapa kakitangan bertindak mencampak barang pelanggan sehingga tular video di media sosial.

Tidak Iama selepas itu, pihak terlibat telah tampil memohon maaf selain kenyataan yang menafikan kejadian itu tiada kaitan dengan mogok atau bayaran komisen.

Walau bagaimanapun, janganlah kerana nila set1tik, rosak susu sebelanga. Ini kerana hanya lokasi tertentu sahaja yang mengalami masaIah longgokan ‘parcel’.

- Advertisement -

Terbaru, tuIar video di aplikasi TikTok memaparkan kegigihan seorang pekerja J&T Express demi memastikan barang sampai ke tangan penerima.

Sebak tengok bawa banyak-banyak macam tu.

Menerusi video berdurasi lima saat itu, dapat dilihat semangat seorang pekerja membawa banyak bungkusan yang penuh kiri kanan dengan hanya menvnggang motosikal sehingga boleh meng4nggu penglihatannya.

Video:

- Advertisement -

“Jam 5.00 petang. Semoga staf-staf J&T dan kurier lain tabah. Terima kasih beri perkhidmatan terbaik dan amanah dengan barang customers,” coret seorang pengguna @ellamustaffa.

Perkongsian wanita tersebut yang dikhabarkan berlaku di Semenyih itu dibanjiri komen-komen netizen yang turut bers1mpati melihat pengorbanan pekerja berkenaan.

Sanggup bahayakan nyawa sendiri.

- Advertisement -

Kesiannya, gigih dia bawa banyak-banyak macam tu. Sabar ya semua nanti barang sampai. Hargailah penat Ielah mereka, jngan tahu nak marah saja!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL