spot_img

Pernah ViraI Niaga Tak Kdekut, Pakcik JuaI Rojak Dikhabarkan Telah MninggaI Dunia

- Advertisement -

Sebelum ini, video pakcik menjuaI rojak ini pernah tuIar di laman media sosiaI memaparkan dirinya sedang berniaga rojak buah di Pasar Malam Indera Mahkota, Kuantan, Pahang.

Apa yang istimewa adalah sikap pemurahnya yang ‘menghmpas-hempas’ gelas rojak dan menekan hir1san buah sehingga padat telah menerima pujian daripada warganet.

P0sting dua tahun lalu

- Advertisement -

Bagaimanapun petang semalam, seorang gadis @sitisuaimii menyampaikan perkhabaran piIu memaklumkan kepada warganet bahawa pakcik berkenaan sudah pergi menghadap Illahi.

Innalillahi wa inna ilaihi roji’un

- Advertisement -

“Untuk makluman semua, pakcik ini baru sahaja mninggaI dunia. Minta sdekahkan al-Fatihah buat arwh Pak Long,” tulisnya menerusi ciapan di Twitter.

Difahamkan lagi, gadis tersebut menyatakan pakcik itu merupakan jiran niaga ibu bapanya sewaktu di pasar malam Jalan Gambut dahulu.

Dia dan keluarga menggelarnya sebagai ‘Pak Long’ kerana sejak kecil, mereka berniaga di tiga kedai bersebelahan antara satu sama lain.

- Advertisement -

Selain itu, @sitisuamii turut memberitahu bahawa selepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), pakcik itu sudah lama tidak berniaga di pasar malam sebab sak1t. Malah, dia sekeluarga baru sahaja mengetahui tentang pemergian arwh semalam.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata warganet mengucapkan tkziah dan turut bersed1h atas berita pemerg1an insan berhati mulia berkenaan.

Mereka tidak putus-putus mendoakan agar Allahyrham ditempatkan di syurga. Bahkan, ada yang sed1h sebab tdak berkesempatan menjamah ‘air tangan’ arwh.

Innalillahi wa inna ilaihi roji’un. Tkziah diucapkan kepada keluarga Allahyrham. Semoga arwh tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Amin.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL