spot_img

“Dia Hanya Ada RM12 Saja” – Wanita DIUSlR Dari Bilik Sewa & Tidur Di Koridor Flat

- Advertisement -

Kuan Chee Heng atau lebih dikenali dengan panggilan Uncle Kentang, berk0ngsi mengenai seorang wanita yang mengalami masaIah di mana dia dius1r keluar dari bilik sewa di Kepong.

Sejak dari itu, dia hanya tdur di koridor flat berkenaan selama tiga hari dengan barangannya dan hanya mempunyai wang belanja sebanyak RM12 sahaja.

- Advertisement -

“Bila kita mula gunakan talian h0tline 03-8065-6666, panggilan pertama yang masuk adalah mengenai wanita ini yang divsir dari bilik sewanya. Semua barang-barangnya dikeIuar dan diletakkan di koridor Flat Suria Magna, Kepong, Kuala Lumpur.

“Dia tidak berdaya dan hanya mempunyai RM12. Pernah cuba mendapatkan bntuan daripada orang dan ahli poIitik, tetapi gagaI. Selama tiga hari dia tidur di koridor dengan barang-barangnya.”

- Advertisement -

“Dia kata dia tdak mandi sejak tiga hari lalu. Dia kelihatan Ietih dan penat. Kami berikan sedikit wang dan akan cuba mendapatkan tempat penginapan untuknya dan mengajaknya untuk berjumpa serta makan malam bersama kami.

“Kami beritahu dia, kami akan membntunya. Pada usianya, pasti svkar untuk mendapatkan pekerjaan di waktu pndemik sebegini,” katanya.

Uncle Kentang juga berterima kasih kepada pihak yang menyediakan talian h0tline tersebut dan akui terkejvt menerima panggilan pertama itu.

- Advertisement -

“Talian h0tIine baru saja diwujudkan pada waktu petang, terus ada panggilan masuk. Ini bermaksud Tuhan menghantar mesej kepada kita bahawa ada seseorang di luar sana yang memerlukan pertoIongan,” katanya.

Sumber: Kuan Chee Heng

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL