spot_img

[Video]Kerana lnsiden Video ViraI, Lelaki Ini Kongsi Suasana Terkini J&T Buat Ramai Tak Percaya.

- Advertisement -

Baru-baru ini tular di media sosial insiden seorang pekerja JNT yang telah merakam aktiviti membaIing dan mer0sakkan barang-barang kiriman pelanggan di aplikasi Tik Tok. Sehubungan itu, syarikat kurier barang yang terkenal itu mendapat kec4man hebat dari netizen berhubung perkara berkenaan.

Sehubungan itu, ramai pelanggan yang berkongsi video menerima barangan yang telah r0sak, disamping penghantaran yang lewat dari jangkamasa yang sepatutnya.

Rata-rata pelanggan meluahkan rasa m4rah dan kecewa terhadap prestasi kurier penghantaran JNT yang dahulunya terkenal dengan kecekapannya dalam penghataran barangan ke seluruh negara.

- Advertisement -

Tldak dinaflkan, perkara ini berlaku berikutan pekerja J&T yang merasa tidak puas hati terhadap pengurusan kurier penghantaran tersebut yang dikatakan telah mem0tong elaun kerja lebih masa mereka disamping beb4n kerja yang berlebihan disebabkan aktitivi kawaIan pergerakan dalam negara (PKP) disebabkan penularan wbak yang meng4ncam ny4wa cov1d-19.

Terkini, pekerja J&T yang bertanggungjawab merakam lnsiden mer0sakkan barangan pelanggan terbabit tampil mem0hon maaf diatas keterIanjuran beliau memuat naik video berkenaan di laman sosial Tik Tok beliau.

Beliau tldak menyangka sama sekali perbuatan beliau itu telah mengakibatkan video tersebut viral di media massa. Berikutan tularnya video tersebut, syarikat penghantaran JNT mengalami kemerosotan penerimaan barangan pelanggan. Disebabkan insiden tersebut, beliau telah dipecat serta merta.

- Advertisement -

Menurut video beliau terbaru, pekerja yang bernama Mahfuzah Zainuddin telah memohon maaf serta berterima kasih kerana pihak JNT yang telah memberinya pekerjaan sebelum ini.

Dalam video yang berdurasi 59 saat itu, beliau mended4hkan bahawa pihak JNT meminta beliau memadam video berkenaan kerana telah mencem4rkan imej syarikat kurier penghantaran tersebut. Beliau juga menasihati orang ramai supaya mengambil iktibar dari perbuatan beliau yang tldak bertanggungjawab tersebut.

Video:

- Advertisement -

Dalam perkongsian video yang lain, kelihatan gudang barangan JNT yang kelihatan Ienggang kerana tlada pelanggan yang sudah tldak mahu menggunakan perkhidmatan syarikat terbabit.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL