spot_img

[Video]“Best Tengok Orang Lain Duduk Rumah” – Gadis Cari Rezeki Berpanas Jual Air Kelapa

- Advertisement -

Kegigihan dan kesusahan dalam mencari wang demi kelangsungan hidup pasti akan dirasai oleh segelintir insan tidak kira usia mahupun jantina.

Baru-baru ini, tular video di aplikasi TikT0k mengenai perkongsian seorang gadis bernama Shaza yang memaparkan dirinya gigih mencari rezeki dalam keadaan cuaca p4nas terik.

Demi sesuap nasi walaupun panas

Menerusi video berdurasi 20 saat itu, gadis tersebut sedang menjual air kelapa di sebuah pinggir jalan yang terletak di Alor Setar, Kedah.

- Advertisement -

Meskipun bergelar seorang wanita, ia tidak menghalang Shaza untuk melakukan kerja yang sinonim dengan kaum adam iaitu membel4h buah kelapa.

Dia juga membuat luahan perasaan dan mengakui agak cemburv melihat orang lain yang tidak perlu bekerja di tengah pan4s seperti dirinya.

Walau bagaimanapun, perkara tersebut tidak dijadikan sebagai alasan untuk harus berputvs asa dan tetap terus tersenyum.

- Advertisement -

“Seronoknya tengok orang lain duduk rumah mesti sejuk kan? Demi sesuap nasi aku sanggup kerja walaupun panas,” tulisnya.

Video:

Perkongsian sebak daripada Shaza itu dib4njiri komen daripada warga maya yang memuji kerajinan dan kekuatan dimilikinya selain turut mendoakan agar dikurniakan rezeki yang berpanjangan.

- Advertisement -

Bagus rajin kerja, ‘stay strong’!

Teruskan berusaha!

Bak kata pepatah, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Percayalah jika sekarang Allah memberi hujan, pasti nanti akan diganti dengan pelangi indah. Amin!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL