spot_img

Lelaki T3rjun Perigi Selep4s B4kar Diri

- Advertisement -

MACHANG – Seorang lelaki yang t3rj.un ke dalam perigi sedalam tiga meter selepas memb4k4r diri berjaya dis3lam4tkan anggota bomba di Kampung Hutan Rebana, di sini malam Selasa.

Dalam kejadian jam 9.30 malam itu, lelaki berusia 43 tahun yang dipercayai mengalami masalah m3nt4l pada awalnya didapati memb4k4r diri dan terjvn ke dalam perigi dalam keadaan badan yang mel3cvr.
Menyedari keadaan tersebut, keluarga m4ngs4 terus menghubungi pihak bomba bagi membantu mengeluarkan m4ngs4 yang bertindak agr3s1f.

Lelaki yang terjun ke dalam perigi hampir keletihan selepas 45 minit dipujuk anggota bomba untuk naik ke atas di Kampung Hutan Rebana, Machang pada malam Selasa.

- Advertisement -

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Machang, Nik Ahmad Afsham Nik Pa ketika dihubungi berkata, pihaknya bergegas ke l0kasi kejadian dan mendapati lelaki tersebut berada di dalam per1gi dan kelihatan agak tertek4n.

“Kami cuba pujuk untuk minta dia naik. Dia agak berker4s dan agr3s1f serta nampak keadaannya yang sakit sebab menahan pedih mel3cur di badan,” katanya.

Beliau berkata, selepas 45 minit memujuk, akhirnya m4ngs4 berjaya dikeluarkan dari per1gi dan dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut.

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Dapatkannya Di Sini NAKSERUM

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL