spot_img

Sekali Teng0k Macam TeIur Ay4m. Rupanya TeIur Yg Dipegang Memang Buat Korang Kecut Pe.rvt

- Advertisement -

KUALA LANGAT – Suasana di Kampung Labohan Dagang, Banting di sini, gmpar apabila seekor bu4y4 tembaga betin4 seberat 200 kilogram (kg) ditemui sedang menger4m 45 telurnya, hari ini.

Kejadian kira-kira pukul 12 tengah hari itu disedari beberapa orang awam yang terkjut melihat reptiIia sepanjang tiga meter (m) berkenaan berada di sebuah kaw4san parit.

- Advertisement -

Pegawai Angkatan Pertahanan Awam (APM) Daerah Kuala Langat, Kapten (PA) Riduan Nordin berkata, enam anggota termasuk pegawai bergegas ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecmasan pukul 12.15 tengah hari.

- Advertisement -

Katanya, berdasarkan maklumat bu4y4 itu dipercayai dari Sungai Labohan yang berada kira-kira tiga kilometer (km) dari lokasi kejadian.

“Kita percaya reptiIia itu bertindak menyusuri parit berkenaan untuk menger4m teIurnya.

“Operasi menangkap bu4y4 itu memakan masa selama 30 minit berikutan bertndak agres1f menjaga t3lurnya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

- Advertisement -

Beliau menambah, pihaknya mengambil langkah berjaga dengan menggunakan tali khas bagi menjeru.ut muIut dan ekor rept1lia itu.

Ujarnya, tiada sebarang kec3der4an dialami pasukan APM sepanjang operasi tersebut.

“Bu4y4 dan telvr itu kemudian dibawa menggunakan lori ke Pejabat APM Daerah Kuala Langat.

“Rept1Iia itu akan diserahkan kepada Jabatan PerIindu.ngan H1dupan L14r dan Taman Negara (Perhilitan) esok untuk t1ndakan lanjut,” katanya.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

 

Dapatkannya Di Sini NAKSERUM

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL