spot_img

Kuclng Kesayangan Hil4ng 4 k4ki

- Advertisement -

KEJ4M dan tidak berperlkemanuslaan.

Begitulah gambarannya mengenai nasib seek0r kuclng yang s4rat mengandvng apabila keempat-empat kakinya pvtus pada pagi Jumaat.

Menurut pemilik kucing itu, Mur Salina Junaidi, 20, dia yang berada di tempat kerjanya di Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur bergegas pulang ke rumah setelah dimaklumkan mengenai kejadlan itu oleh ahli keluarganya.

- Advertisement -

Mesra disapa Salina, dia mengakui terkejvt dan mengglgil apabila melihat sendiri bangk4i halwan itu yang ditinggalkan dalam sebuah kotak berhampiran kediamannya di Gombak, Selangor.

“Saya ada di pejabat. Kemudian keluarga maklumkan nampak kuclng kami matl, ditinggalkan dalam k0tak di belakang kereta.

“Kakinya seperti dipot0ng. Apabila diteliti dekat, seolah-olah keempat-empat kaki tu dirent4p sehingga tercabvt.

- Advertisement -

Salina membuat lap0ran p0lis berhubung kejadlan itu.

- Advertisement -

“Macam tul4ng ayam yang ditarlk daglngnya. Kucing saya yang matl tu namanya Cantik, tengan srat mengandvng,” ujar Salina kepada mStar.

Menurut gadis itu lagi, ahli keluarganya turut bersedlh dan mengglgil setelah melihat sendiri keadaan kuclng itu.

Rlsau akan apa yang berlaku, dia turut membuat lap0ran di Balai P0lis G0mbak pada hari sama.

“Kami semua ket4r tangan, sebab tak pernah kena pengalaman macam ni. Satu famili sedlh.

“Rasa terancam, sebab kuclng saya seperti dibnuh ditempat lain sebelum ditinggalkan di dalam k0tak. Kalau tak ada m0tif, kenapa tak bvang terus je?

“Di kawasan rumah saya juga tiada sebarang kes4n d4rah. Tak ada nak syak sesiapa, jiran-jiran saya pun mereka b3la kuclng.

“Di rumah saya ada enam ekor kuclng semuanya,” jelasnya lagi.

Antara yang dikongsi di Instagram Salina.

Masih bersedlh dengan apa yang berlaku, Salina juga berharap agar pelaku menerima hukvman setlmpal atas apa yang berlaku.

“Kepada pel4ku, kalau dia boleh larl di dunia, di akhlrat dia akan terima bal4san,” ujarnya dalam nada seb4k.

Salina turut berkongsi berita dvka itu menerusi laman Instagram miliknya pada Isnin.

Nak macam-macam info? Jom join group Nak Kecam Apa Hari Ini?


IKLAN

Dapatkannya Di Sini NAKSERUM

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL