spot_img

Anak Hidap Leukemi4 Tahap Empat Capai Impian Naik MPV Men1n.gg4l Dunia

- Advertisement -

KEPALA BATAS, 22 Feb (Bernama) — Kanak-kanak lelaki yang mengh.1dap leukemi4, Mohamad Ammar Dhani Mohd Azuan, 7, yang sebelum ini telah mencapai impiannya untuk menaiki kereta peronda polis (MPV), men1n.gg4l dunia semalam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU), ACP Noorzainy Mohd Noor berkata beliau dimaklumkan Mohammad Ammar Dhani men1n.gg4l dunia kira-kira pukul 6 petang di rumah keluarganya di B4k4r Kapor, Penaga di sini.

“Jen4z4h kanak-kanak yang mengh.1dap k4ns3r tahap empat itu akan dikebu.m1kan di Tanah Perku.buran Masjid B4k4r Kapor, Penaga, kira-kira pukul 10 pagi ini,” katanya ketika dihubungi hari ini.

- Advertisement -

Pada 22 Jan lepas, impian Mohamad Ammar Dhani untuk menaiki MPV menjadi kenyataan apabila dibawa meronda di sekitar kawasan berhampiran Ibu Pejabat Polis Daerah SPU sambil diiringi Noorzainy.

Kanak-kanak itu yang mengh.1dap k4nser d4r4h sejak berusia dua tahun dan bercita-cita menjadi anggota polis dibawa bersiar-siar selama 10 minit sejauh kira-kira dua kilometer dengan MPV jenis Honda Civic.

- Advertisement -

Al-Fatihah.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?
Dapatkannya Di Sini NAKSERUM
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL