spot_img

Bijak Sangat Ni, Rakaman Detik Detik Cubaan Kereta Ini Nak Redah Sungai, Tapi Pengakhirannya Tidak Dijangka

- Advertisement -

Rasanya semua orang pernah menumpang atau memandu kenderaan pacuan empat roda, namun jarang ambil tahu berkenaan m0de pemanduan yang disediakan.

Ini disebabkan kita hanya memandu kenderaan tersebut di jalan yang biasa, bukannya di laluan yang menc.abar. Membeli kenderaan pacuan empat roda merupakan satu tiket khas untuk anda cuba memandu di laluan yang lebih l.asak.

Jalan yang tidak rata, jalan yang berlopak, jalan yang berlumpur selepas hujan, meredah permukaan tanah yang lembut dan basah merupakan jalan yang biasa tidak boleh dilalui oleh kereta biasa yang datang dengan pacuan 2 roda depan dan 2 roda belakang sahaja.

- Advertisement -

Manakala kenderaan pacuan empat roda datang dengan mode pilihan untuk mengaktlfkan kesemua tayar melalui gear tambahan.

Berbeza pula dengan satu rakaman yang tular ini dimana sebuah pacuan 4 roda dilihat cuba menarik sebuah kenderaan melintasi sungai dengan arus yang deras.

- Advertisement -

Dengan lebih 3 rlbu tanda sukaan, serta lebih 800 perkongsian telah dibuat, rata rata netizen persoalkan cara mereka untuk melintasi sungai tersebut.

Dia Lupa Air Lagi Kuat

Reaksi Orang Ramai

X cukup pngalaman org yg bawa tu, yg kereta dpn trlalu laju, mcm x psg low gear, yg mpv d blkg sputnya buka cermin sdikit utk mngurangkan kereta tu terapung,. Klo kereta dpn tu x stvck rsanya kreta mpv tu boleh jln trs, mcm dia sdh trpksa tekan brek.. Tgok keadaan sungai xla bhya sgt pun bagi kereta 4wd,,pnh juga redah banjir sungai mcm ni, psg low gear and x boleh laju nti kereta senang han.yut.

- Advertisement -

Nk redah arus derass mcmni,kna bjak. Pengiraan tu mau ada. Fikir panjang kna ambil kira. Lpas kaa xlpas. 4by4 pickup xsama dgn keta biasa,kmmpuannya kuat.Tyar besar dn bunga tyar nya ksar. Arus deras bulih redah. Klajuan arus air yg deras mnolak beban kereta brmkna 3kli gnda berat drpd 4×4.

Dia lupa air lagi kuat dr kuasa 4wheel kereta dia..nak tnjuk kehebatan mel.awan kuasa alam.

Ada ke tarik mcmtu..nk tarik biar la satu d sebelah sana satu d sebelah sini..lau mcmtu xguna tarik pasti xlepas.

Adehhh.. Yg depan tu.. Belajo dulu bawak 4wd.. Sendiri pun susah nak naik ada hati nak tarik kenderaan lain.

Kes.ilapan kan sini . Tali yg t.unda ta cukup panjang . Spatut yg tarik tu dah melepas air baru boleh tarik ni tak dua dua dlm air mmg terapung kena han.yut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Dapatkannya Di Sini NAKSERUM

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL