spot_img

Beratnya ujian adik ini , umur 11 Tahun memasak guna dapur kayu untuk 3 adik nya yang Masih kecil buat ramai sebak

- Advertisement -

Kota Bharu : Sayu sedih tengok adik Farisya 11 tahun masak guna dapur kayu jaga 3 adik kecil. Buat susu adik guna

susu pekat manis menggantikan susu tepung. Adik paling kecil umur 1 tahun. Dah tak sekolah jaga adik. Tinggal

dengan atuk nenek dah uzur. Mak ayah dalam tahanan.

- Advertisement -

Terbaca dekat fb Raja Anita dan viral. Saya bersama makciknya tadi daftarkan Faris dan Farisya ke Maahad Tahfiz

Manzil Furqan Kota Bharu. Disini ada pelajaran sains, subjek agama dan Tahfiz. Cantik dan eksklusif. Sebulan

- Advertisement -

Rm600. Terus hantar ke sini tadi. Seronok adik-adik ni. Ada kawan duduk asrama.

Saya tanya kenapa nak sekolah. Jawabnya nak berjaya macam ustaz nak tolong mak ayah dan adik-adik. Rindu nak

- Advertisement -

belajar dan bahagiakan keluarga. Masa nak pergi semua atuk nenek, jiran, pakcik makcik semua tadi menangis.

Sampai kami pun menangis. Teringat anak dekat rumah. Beratnya ujianMu wahai anak. Maafkanlah kami lambat membantu.

Terima kasih mak saudaranya yang akan menjaga adik-adik ni.Terima kasih Ustaz Fadhli Shaari dan Pegawai JKM

yang lebih awal menziarahi dan membantu serta bersama memberi perhatian. Terima kasih Penghulu dan masyarakat

sekitar. Terima kasih zakat. Terima kasih penderma PKUM. Terima kasih kepada NGO di Kelantan. Terima kasih Raja

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL