spot_img

Kvcing Bvnting Digiglt Anjlng Li4r Sampai M4ti Lepas Dibvang Depan Kl!nik Vet3rinar

- Advertisement -

Halwan peliharaan boleh dianggap sebagai keluarga dan sahabat memandangkan banyak masa yang diluangkan bersama kita. Namun, masih ada individu di luar sana yang membuang halwan peliharaan sembarangan tanpa memikirkan apa nasib yang bakal menlmpa mereka.

Baru-baru ini, Persatuan Halwan Malaysia ada berkongsikan satu video rakaman kamera litar tertutvp yang memaparkan inslden kvcing buntlng dibvli oleh sekumpulan anjlng li4r.

- Advertisement -

Dalam hantaran video yang dimuat naik di Facebook itu, seek0r kvcing buntlng dilihat sedang berehat di atas bangku apabila didatangi oleh sekumpulan anjlng luar yang menarik dan menggiglt bad4nnya.

Menurut sumber, kvcing buntlng tersebut telah dibvang di hadapan sebuah klinik veterlnar di Batu Caves, pada waktu tengah malam. Tubuh badan kvcing itu ditarlk, digiglt dan disi4t-si4t dalam keadaan tragls sehingga menyeb4bkan dr4h memerclk di merata-rata tempat.

- Advertisement -

Kejadian ini hanya disedari oleh petugas klinik veterlnar pada waktu pagi semasa mahu memulakan oper4si klinik.

Terang Persatuan Halwan Malaysia, kejadian seperti ini tidak boleh ditudlng kepada sesiapa memandang memang fitrah halwan yang ada bersifat pemngsa dan mngsa.

- Advertisement -

Namun, kejadlan tragls ini boleh dielakkan jika pemilik kvcing tersebut tidak membvang kvcing mal4ng itu secara sembarangan. Banyak alternatif lain yang boleh dilakukan seperti meletakkan iklan di laman soslal untuk mencari tuan baharu atau menyerahkan kepada pusat perlindungan kvcing.

Perbuatan membvang halwan peliharaan dengan sengaja adalah satu kes4lahan jenyh kez4liman halwan di bawah peruntukkan undng-undng halwan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL