spot_img

Letak Modem Wifi Dalam Alumunium Foil Buat Internet Laju

- Advertisement -

Sejak kebelakangan ini tular tips untuk menguatkan isyarat WiFi dapat dihantar kepada gajet korang. Tetapi sejauh mana ianya berkesan dengan cara ‘ajaib’ ini?

Internet yang laju bukan lagi suatu kehendak, malah ia sudah menjadi satu keperluan bagi sesetengah orang dalam kehidupan serba moden ini. Tidak dinafikan kebanyakan urusan melibatkan penggunaan internet. Beberapa pengguna Facebook telah mencuba cara ini dan ini kata mereka. Mereka meletakkan modem atau router wifi mereka dalam aluminium foil dan mendapati kelajuan internet mereka meningkat. Betul ke berkesan?

“Mula-mula bini bising guna aluminium foil, tak ‘lag’ dah internet, senyum lebar isteri”

Mula2 bini bising guna alumunium foil, tp beras kita beli.. gagahkan juga senyap2.. tau2 xlag dah internet bini pun senyum lebar. Berkat sifu2 dalam ni banyak tunjuk contoh. Menjadi cokk, bukan syikin bukan syakirin.. ini betoi2. Hahahaha.

- Advertisement -

“Daripada 2.5 Mbps tukar kepada 13 Mbps”

Nak lawan tak? Teruk dah syikin aku ni, haha nasib improve 10MBPS.

- Advertisement -

Guna phone S7 usb tethering pi tplink mr3040 v2 rooter openwrt dengan latest trend. Menjadi juga. Cost kotak free pickup supermarket, foil rm2. Lepas ni setup connection lebih stabil, lebih smooth, lebih fast response.

- Advertisement -

Tahniah pada yang dah berjaya dapat speed yang baik. hari tu saya post si syikin ni ramai yang gelakkan saya. tapi hari ni dah ramai berjaya dapat kelajuan yang terbaikk. Tahniah semua. Semoga terus bermanfaat buat semua. Seronok tengok kawan2 dalam ni dah happy dapat kelajuan yang hampa nak, enjoylah no, hihihi.

Try benda syikin ni, huhai sebelum ni kalau pukul 8 malam jatuh 10MBPS. Selepas mencuba syikin ni jadi 24MBPS Hahaha. Pening kepala kejap.

Thanks for all your ideas, everyone kata Moses Chuah.

Pengguna bernama Muhammad Haikal pula berkata “camni ke geng? entahla nak caya ke tak mula2. Sat ni nak pi DIY beli elok sikit n4tang putih tu. Bila cuba sendiri mak aih naik 51MBPS.

Jadi, korang tunggu apa lagi, jom cuba benda ni di rumah. Manalah tahu, lepas ni Mbps internet semakin laju. Jimat kos.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL