spot_img

ɢᴇᴍᴘᴀʀ! ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ Dibawa Pulang Semula Dari ᴋᴜʙᴜʀ

- Advertisement -

Bachok: Berikutan ᴋᴇᴋᴇʟɪʀᴜᴀɴ ᴘᴜɴᴄᴀ ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ, ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ seorang lelaki yang sepatutnya ᴅɪᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ 11 pagi hari ini, ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ dibawa ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ semula untuk menjalani proses ʙᴇᴅᴀʜ ꜱɪᴀꜱᴀᴛ kedua.

Kira-kira 9 pagi, ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ Che Azhar Che Lah, 51, ᴅɪᴜꜱᴜɴɢ ke Madrasah Tahfiz An-Nabail Adzim, Pak Badol Muda, di sini untuk solat ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ dan sedia untuk ᴅɪᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ di Tanah ᴘᴇʀᴋᴜʙᴜʀᴀɴ Islam Serdang Muda.

Bagaimanapun, urusan itu ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ ᴅɪᴛᴀɴɢɢᴜʜᴋᴀɴ selepas seorang adik ᴀʀᴡᴀʜ memberitahu mereka perlu menunggu ᴘᴇɴɢᴇꜱᴀʜᴀɴ polis.

- Advertisement -

Adik Che Azhar, Cik Siti Aishah, 42, berkata, abangnya ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ akibat ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ ketika keluar menunggang motosikal untuk membuang sampah dari rumah mereka di Simpang Tiga Pak Badol, di sini pada 9.45 malam semalam.

Sejurus ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ itu, penduduk menghubungi ambulans di klinik berdekatan namun tiada kekosongan, menyebabkan kami menghubungi ambulans sebuah hospital di Pasir Puteh.

ᴀʀᴡᴀʜ ꜱᴇᴍᴘᴀᴛ ᴍᴇɴᴇʀɪᴍᴀ ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ ᴅɪ ꜱᴀɴᴀ ꜱᴇʙᴇʟᴜᴍ ᴅɪꜱᴀʜᴋᴀɴ ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ ᴘᴀᴅᴀ 12.12 ᴛᴇɴɢᴀʜ ᴍᴀʟᴀᴍ ᴛᴀᴅɪ. ʙᴇᴅᴀʜ ꜱɪᴀꜱᴀᴛ ᴅɪʟᴀᴋᴜᴋᴀɴ ᴛᴇʀᴜꜱ ᴅᴇɴɢᴀɴ ᴘᴜɴᴄᴀ ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ ᴅɪꜱᴀʜᴋᴀɴ ꜱᴀᴋɪᴛ ᴊᴀɴᴛᴜɴɢ ᴅᴀɴ ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ ᴀʙᴀɴɢ ᴅɪᴜʀᴜꜱᴋᴀɴ ᴘɪʜᴀᴋ ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ ꜱᴇᴘᴇɴᴜʜɴʏᴀ.

- Advertisement -

“Tadi apabila adik datang beritahu solat ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ perlu ᴅɪᴛᴀɴɢɢᴜʜᴋᴀɴ, saya sudah rasa ᴘᴇʟɪᴋ, namun kami sekeluarga ᴀᴋᴜʀ ᴅᴀɴ ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ dibawa pulang ke rumah kerana tidak mahu ᴍᴇʀᴜᴍɪᴛᴋᴀɴ keadaan,” katanya ketika ditemui.

Menurutnya, polis hadir ke rumah mereka untuk ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ lanjut sebelum menyuruh ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ dihantar semula bagi membolehkan ʙᴇᴅᴀʜ ꜱɪᴀꜱᴀᴛ kedua diadakan untuk ᴍᴇʀᴜɴɢᴋᴀɪ ᴋᴇᴋᴇʟɪʀᴜᴀɴ ᴘᴜɴᴄᴀ ᴋᴇᴍᴀᴛɪᴀɴ.

ᴡᴀɴɪᴛᴀ itu berkata, mereka sekeluarga sedih dengan apa yang berlaku dan berharap ᴊᴇɴᴀᴢᴀʜ abangnya dapat segera ᴅɪᴋᴇʙᴜᴍɪᴋᴀɴ dan urusan itu dipermudahkan.

- Advertisement -

Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Bachok, Mohd Yusrizal Mohd Ghazali ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ ᴍᴀᴜᴛ terbabit.

Terdahulu, Ahli Dewan Negeri (ADUN) Jelawat Abdul Aziz Kadir turut hadir menziarahi keluarga berkenaan.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

SPONSORED
Dapatkan servis percuma dengan kami khas untuk para wanita saja

Contact Us Now

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL