spot_img

4 Beranak ᴍᴀᴜᴛ Sekelip Mata

- Advertisement -

Kuantan: Empat ʙᴇʀᴀɴᴀᴋ antara lima yang ᴍᴀᴜᴛ dalam ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ jalan raya di Kilometer 334 Jalan Kuala Lumpur-Kota Bharu, berhampiran Simpang Gesing di Raub, kira-kira 240 kilometer dari sini, semalam.

Ketua Jabatan ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ ᴅᴀɴ ᴘᴇɴɢᴜᴀᴛᴋᴜᴀꜱᴀᴀɴ Trafik Pahang Supt Kamarulzaman Jusoh berkata, ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ pada 3.15 petang itu ᴍᴇᴍʙᴀʙɪᴛᴋᴀɴ kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Hilux dan sebuah kereta Chevrolet Optra yang dinaiki keluarga terbabit.

Mereka yang ᴍᴀᴜᴛ ialah ʙᴇᴋᴀꜱ tentera Muhamad Fadzli Aming, 45, yang memandu kereta, isterinya Nur ᴀꜱʏɪᴛᴀʜ Abu Samah, 44, serta dua anak mereka Muhammad Iqmal, 13, dan Irina Nur Qhalesya, tujuh, yang beralamat di Kampung ᴊᴇʀᴜᴀꜱ Sega, Raub.

- Advertisement -

Nur ᴀꜱʏɪᴛᴀʜ ᴅɪꜱᴀʜᴋᴀɴ ᴍᴀᴜᴛ di tempat kejadian sementara Irina Nur Qhalesyah ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ di ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Kuala Lipis, manakala Muhamad Fadzli dan Muhammad Iqmal, ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ ꜱᴇᴍᴀꜱᴀ ᴍᴇɴᴇʀɪᴍᴀ ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ ᴅɪ ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Raub.

Turut ᴍᴀᴜᴛ ialah penumpang Toyota Hilux, Wan Syahrul Munif Wan Jaffar, 44, manakala rakannya berusia 30 tahun yang memandu, ᴄᴇᴅᴇʀᴀ di tangan dan kini menerima ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ di ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Raub.

“ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ dipercayai berlaku apabila Toyota Hilux yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kota Bharu, Kelantan ʜɪʟᴀɴɢ ᴋᴀᴡᴀʟᴀɴ, dan masuk ke laluan ʙᴇʀᴛᴇɴᴛᴀɴɢᴀɴ ꜱᴇʙᴇʟᴜᴍ ʙᴇʀᴛᴇᴍʙᴜɴɢ kereta dinaiki keluarga tersebut.

- Advertisement -

“Pemandu kereta dipercayai tidak dapat ᴍᴇɴɢᴇʟᴀᴋ kerana jarak yang terlalu hampir dan ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ ᴍᴇɴɢᴀᴋɪʙᴀᴛᴋᴀɴ kedua-dua kenderaan terlibat ʀᴇᴍᴜᴋ ᴛᴇʀᴜᴋ pada bahagian hadapan,” katanya menerusi kenyataan di sini, hari ini.

Kamarulzaman berkata, ʙᴇᴅᴀʜ ꜱɪᴀꜱᴀᴛ dijalankan di ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Raub dan ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ lanjut dijalankan di bawah ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

SPONSORED
Dapatkan servis percuma dengan kami khas untuk para wanita saja
- Advertisement -

Contact Us Now

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL