spot_img

Urat Merah ᴍᴇʟɪʟɪᴛ ʟᴇʜᴇʀ Dan Akan ᴍᴇʟᴇᴛᴜᴘ, Pelajar Tahfiz 2 Tahun ᴅᴇʀɪᴛᴀ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴍɪꜱᴛᴇʀɪ

- Advertisement -

DI DALAM dunia ini ada pelbagai jenis ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ, ada yang boleh ᴅɪᴜʙᴀᴛɪ namun ada juga yang masih tidak dapat ditemukan ᴘᴇɴᴀᴡᴀʀɴʏᴀ.

Seperti perkongsian seorang pengguna Facebook ini dengan nama akaun Puteri Ezreen ɴᴀᴛᴀꜱʏᴀ, menceritakan ᴘᴇɴᴅᴇʀɪᴛᴀᴀɴ yang di alami oleh adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ kerana ᴅɪꜱᴇʀᴀɴɢ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴍɪꜱᴛᴇʀɪ hampir dua tahun.

ᴍᴇʀᴇʙᴀᴋ di kawasan leher dan akan ᴍᴇʟᴇᴛᴜᴘ

Berdasarkan gambar yang dikongsikan, adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ seperti mengalami ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴋᴜʟɪᴛ, dimana sebahagian ʟᴇʜᴇʀ ᴅɪᴘᴇɴᴜʜɪ ᴜʀᴀᴛ ᴍᴇʀᴀʜ ᴅᴇɴɢᴀɴ ᴋᴇꜱᴀɴ ʟᴜᴋᴀ ꜱᴇʀᴛᴀ ɴᴀɴᴀʜ.

- Advertisement -

Difahamkan, pelbagai ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ telah diusahakan ᴛᴇʀᴍᴀꜱᴜᴋ ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ moden dan juga ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ Islam. Namun, keadaan adiknya masih lagi tiada perubahan.

ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ berhenti sekolah tahfiz

Disebabkan ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ yang dialami, adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ berhenti sekolah dan juga tahfiz, kerana badan selalu ʟᴇᴍᴀʜ membuatkan dia hanya mahu baring sahaja.

- Advertisement -

Menurut gadis tersebut, ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ adik mula bertambah ᴛᴇʀᴜᴋ ᴅᴀɴ ꜱᴇʀɪɴɢ ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ terutamanya pada waktu ᴀꜱᴀʀ, Maghrib dan Isyak.

Bila ꜱᴏʟᴀᴛ & mengaji rasa ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ

Malah, adiknya yang tidak pernah ᴛɪɴɢɢᴀʟ solat dan mengaji juga mengatakan berasa tidak tenang dan ᴛᴇʀɢᴀɴɢɢᴜ, setiap kali mahu melaksanakan ibadah tersebut.

- Advertisement -

Justeru itu, Puteri meminta agar orang ramai tampil membantu kerana tidak ꜱᴀɴɢɢᴜᴘ lagi mahu melihat adik ᴘᴇʀᴇᴍᴘᴜᴀɴɴʏᴀ ᴍᴇɴᴀɴɢɢᴜɴɢ ᴅᴇʀɪᴛᴀ.

Semoga cepat ꜱᴇᴍʙᴜʜ

Hantaran tersebut mendapat hampir 7.1 ribu perkongsian telah menerima pelbagai maklum ʙᴀʟᴀꜱ ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ. Ramai yang mendoakan dan ada juga yang memberi pelbagai pandangan serta cadangan untuk ᴍᴇʀᴀᴡᴀᴛ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ adik gadis berkenaan.

Selalu bacakan ayat Al-Quran

Minum air zam zam setiap hari

Sumber: Puteri Ezreen ɴᴀᴛᴀꜱʏᴀ

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL