spot_img

Sangat ᴋᴇᴊᴀᴍ! Makanan Kucing Digaul Dengan Pil Pil Kecil Oleh Individu ‘ʟɪᴀʀ’

- Advertisement -

Masih lagi terdapat segelintir insan yang sanggup melakukan perkara ᴋᴇᴊᴀᴍ semata-mata ᴊɪᴊɪᴋ melihat binatang jalan. Lebih ᴘᴀʀᴀʜ, golongan ini sehinggakan sanggup ᴍᴇᴍʙᴜɴᴜʜ binatang-binatang ini tanpa ᴘᴇʀᴀꜱᴀɴ ʙᴇʟᴀꜱ ɪʜꜱᴀɴ.

Satu kejadian yang boleh dikategorikan sebagai ᴋᴇᴊᴀᴍ, ᴘᴀꜱᴀɴɢᴀɴ ᴀɴᴀᴋ ʙᴇʀᴀɴᴀᴋ telah menjumpai ʙᴇᴋᴀꜱ makanan kucing yang telah digaulkan bersama dengan pil ubat-ubatan dengan begitu banyak sekali.

Niat nak bagi kucing terbiar makan, tapi…

Niat dua beranak yang berbangsa cina tergendala seketika apabila mereka menjumpai ʙᴇᴋᴀꜱ makanan yang dipenuhi dengan pil yang bersaiz kecil.

- Advertisement -

Menurut cerita yang dikongsikan oleh salah seorang pengguna Facebook ini, dua beranak ini dikatakan sering memberi makanan kepada kucing-kucing terbiar yang berada di kawasan Ujong ᴘᴀꜱᴀʀ.

Sebelum kejadian ini berlaku, sering kali dilihat makanan kucing yang disediakan akan berterabur selerakan sehingga masuk ke longkang, seakan-akan telah ᴅɪꜱᴇᴘᴀᴋ oleh individu yang tidak bertanggungjawab.

- Advertisement -

Lebih mengharukan, dua beranak ini bukan sahaja memberi makan kepada kucing-kucing terbiar, malah mereka juga turut mengupah orang untuk membersihkan najis kucing yang berada di situ ᴘᴀᴅᴀ ꜱᴇᴛɪᴀᴘ hari.

Manusia mana yang ᴋᴇᴊᴀᴍ sangat ni?

- Advertisement -

Berita ini juga telah menaikkan ᴋᴇᴍᴀʀᴀʜᴀɴ warga pengguna Facebook yang lain, terhadap individu yang membuat perlakuan tersebut.

Kenapa letak ubat? Buat aduan pada polislah!

 

Perbuatan ᴋᴇᴊᴀᴍ ini akan diberikan ʙᴀʟᴀꜱᴀɴ ꜱᴇᴛɪᴍᴘᴀʟ

Peringatan bersama kepada ᴍᴀꜱʏᴀʀᴀᴋᴀᴛ, walaupun ada ꜱᴇɢᴇʟɪɴᴛɪʀ manusia yang tidak gemar dengan kewujudan haiwan terbiar ini, janganlah sampai ᴍᴇɴʏɪᴋꜱᴀ ᴅᴀɴ ᴍᴇᴍʙᴜɴᴜʜ mereka tanpa rasa serba ꜱᴀʟᴀʜ.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

SPONSORED
We wrap your car. Choose your design at reasonable price!

ᴄᴏɴᴛᴀᴄᴛ ᴜꜱ ɴᴏᴡ >

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL