spot_img

4 ᴍᴀᴜᴛ Dalam ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ Jalanraya Sebelum Simpang Taman Desa Damai Jalan Tras Bentong-Raub Pagi Tadi.

- Advertisement -

Bentong 29 March 2021. Seorang Ketua Balai dan tujuh anggota dari Balai Bomba dan ᴘᴇɴʏᴇʟᴀᴍᴀᴛ Bentong bersama sebuah jentera FRT tiba dilokasi berlaku ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ jalanraya melibatkan sebuah lori treler muatan kereta dan sebuah kereta Perodua Myvi.

Pemandu treler tidak mengalami sebarang ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ. Terdapat empat (4) ᴍᴀɴɢꜱᴀ dalam kereta Myvi, dua (2) wanita dan dua (2) kanak-kanak lelaki.

Tiga (3) ᴍᴀɴɢꜱᴀ telah ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ dan seorang (1) telah dikeluarkan orang awam. Tiga (3) ᴍᴀɴɢꜱᴀ yang ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ telah ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ di tempat kejadian.

- Advertisement -

Pasukan Bomba bertindak mengeluarkan ᴍᴀɴɢꜱᴀ tersepit mengunakan peralatan ᴍᴇɴʏᴇʟᴀᴍᴀᴛ. Semua ᴍᴀɴɢꜱᴀ ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ berjaya di keluarkan dan diserahkan pada pihak Hospital Bentong dan pihak Polis.

Ketua Jabatan ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ dan Penguatkuasaan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh, berkata dalam ɴᴀʜᴀꜱ jam 4.10 pagi itu, ᴍᴀɴɢꜱᴀ yang ᴍᴀᴜᴛ di tempat kejadian ialah pemandu kereta jenis Perodua Myvi terbabit, Marlianna Abdul Muid, 37, dan adiknya Marlia, 36, akibat tersepit serta mengalami ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ ᴘᴀʀᴀʜ ᴅɪ ᴋᴇᴘᴀʟᴀ.

- Advertisement -

Beliau berkata, dua ᴍᴀɴɢꜱᴀ ᴋᴀɴᴀᴋ-ᴋᴀɴᴀᴋ dikenali sebagai Muhammad Aisy Harraz Aziz, 7, dan anak Marlia, Muhammad Faizz Aryan Mohd Faizuddin, 9, yang berada di bahagian penumpang belakang kereta itu pula disahkan ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ ᴅɪ ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Bentong, kira-kira jam 6.30 pagi tadi.

Kesemua ᴍᴀɴɢꜱᴀ beralamat di Banting, Selangor.

“ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ dipercayai berlaku apabila kereta dipandu Marlianna dari arah Kota Bharu, Kelantan, ke Selangor cuba ᴍᴇᴍᴏᴛᴏɴɢ kenderaan di hadapannya tetapi tidak berjaya sebelum ʙᴇʀᴛᴇᴍʙᴜɴɢ treler dari arah bertentangan.

- Advertisement -

“ᴘᴇʀᴛᴇᴍʙᴜɴɢᴀɴ itu mengakibatkan pemandu dan penumpang hadapan ᴛᴇʀꜱᴇᴘɪᴛ dan kereta ᴍᴀɴɢꜱᴀ ʀᴇᴍᴜᴋ di bahagian hadapan, menyebabkan bantuan bomba diperlukan bagi mengeluarkan ᴍᴀɴɢꜱᴀ,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

Namun, Kamarulzaman berkata, pemandu treler yang berusia 42 tahun dilaporkan tidak mengalami sebarang ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ walaupun bahagian hadapan kenderaannya turut ʀᴏꜱᴀᴋ.

Kesemua ᴍᴀʏᴀᴛ ᴍᴀɴɢꜱᴀ dibawa ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Bentong untuk ʙᴇᴅᴀʜ ꜱɪᴀꜱᴀᴛ ᴅᴀɴ ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ lanjut dijalankan mengikut ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Beliau meminta ꜱᴀᴋꜱɪ yang melihat kejadian berkenaan supaya tampil bagi membantu ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ.

“Kami menasihatkan orang ramai yang memandu kenderaan supaya sentiasa berhati-hati.

“Patuhi peraturan lalu lintas dan memastikan kenderaan sentiasa dalam keadaan selamat serta diselenggara dengan baik,” katanya.

Ada yang kata tempat ini keras.

 

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

SPONSORED
Dapatkan servis kereta percuma khas untuk student setiap hari Sabtu!

ᴄᴏɴᴛᴀᴄᴛ ᴜꜱ ɴᴏᴡ >

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL