spot_img

Latih Pakai Seluar Sendiri, Badan Anak ʙᴇʀʙɪʀᴀᴛ Kerana ‘ᴅɪᴘᴇʟᴜᴋ’ Alasan Cikgu

- Advertisement -

Pernah ᴋᴇᴄᴏʜ dan ʜᴀɴɢᴀᴛ diperkatakan mengenai sebuah video ᴛᴜʟᴀʀ yang memaparkan seorang ustazah disuruh ᴍᴇʀᴀɴɢᴋᴀᴋ oleh ibu kepada anak muridnya. Alasan terhadap perlakukan ini disebabkan oleh ustazah berkenaan dikatakan telah ᴍᴇɴᴅᴇɴᴅᴀ anak si pelaku sehingga dirinya ᴛʀᴀᴜᴍᴀ untuk pergi ke sekolah agama berkenaan.

Selepas itu baru-baru ini ᴛᴜʟᴀʀ pula video seorang guru telah ᴍᴇɴᴄᴀᴍᴘᴀᴋᴋᴀɴ anak muridnya di sebuah sekolah tadika swasta di Klang.

Video ini serta merta telah menerima dan meraih ᴋᴇᴄᴀᴍᴀɴ hebat daripada orang ramai dan juga seluruh warga Malaysia. Tindakan yang dilakukan ini seolah-olah ᴍᴇʀᴇɴᴅᴀʜᴋᴀɴ ᴍᴀʀᴛᴀʙᴀᴛ dan kreabiliti seorang warga pendidik.

“Tak ᴍᴀꜱᴜᴋ ᴀᴋᴀʟ langsung!”

- Advertisement -

Di Twitter pula, seorang gadis dikenali sebagai Wanie Cho, telah berkongikan satu ᴋᴇᴊᴀᴅɪᴀɴ ʏᴀɴɢ ᴍᴇɴɪᴍᴘᴀ anak sedaranya yang dikatakan berlaku di sekolah.

Wanie dilihat memuat naik dan berkongsikan kekeliruan serta memaparkan gambar bahagian belakang badan anak saudaranya yang ᴋᴇᴍᴇʀᴀʜᴀɴ seakan-akan ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟ.

Wanie dilihat memuat naik dan berkongsikan kekeliruan serta memaparkan gambar bahagian belakang badan anak saudaranya yang ᴋᴇᴍᴇʀᴀʜᴀɴ seakan-akan ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟ.

“Saya mengajar cara urus diri tanpa ᴘᴇʀᴛᴏʟᴏɴɢᴀɴ”

Ibu kepada Ziqri (ᴍᴀɴɢꜱᴀ), menerima pesanan daripada guru tersebut melalui aplikasi WhatsApp. Dalam pesanan tersebut, guru itu telah ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟᴋᴀɴ beberapa kata-kata dan juga alasan sebelum ᴍᴇᴍɪɴᴛᴀ ᴍᴀᴀꜰ kepada penjaga terbabit.

belakang badan zikri ᴋᴇᴍᴇʀᴀʜ-ᴍᴇʀᴀʜᴀɴ ꜱᴇᴏʟᴀʜ-ᴏʟᴀʜ ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟ.
- Advertisement -

Dalam pesanan tersebut, guru itu menyatakan bahawa ᴋᴇꜱᴀɴ ᴍᴇʀᴀʜ yang terdapat dibelakang Ziqri disebabkan oleh budak kecil itu memakai seluar sebanyak 30 kali berturut-turut dan ᴅɪᴘᴇʟᴜᴋ olehnya.

Alasan yang diberikan oleh guru terbabit.

Alasan sangat tidak ʟᴏɢɪᴋ!

Perkara ini sudah tentunya menjadi perbualan ʜᴀɴɢᴀᴛ dan juga mencetuskan ᴋᴇᴍᴀʀᴀʜᴀɴ dalam kalangan pengguna Twitter. Ramai yang beranggapan bahawa, alasan yang diberikan oleh guru berkenaan adalah sangat tidak ʟᴏɢɪᴋ dan ᴍᴀꜱᴜᴋ ᴀᴋᴀʟ.

Antara komen-komen wargamaya

Cikgu tu ʟɪʙᴀꜱ guna seluar lah

Antara komen-komen wargamaya

Lengan cikgu tu ʙᴇʀᴘᴀᴋᴜ ke?

Antara komen-komen wargamaya.

Bagi jawapan tak ʟᴏɢɪᴋ, ingat duduk dalam gua ke?

Antara komen-komen wargamaya.

ᴘᴇʟᴜᴋᴀɴ lain macam betul…

Antara komen-komen wargamaya.

Diharapkan pihak keluarga boleh selesaikan perkara ini dan mendapat penjelasan yang sebetulnya daripada pihak pengurusan. Para pengajar dinasihatkan untuk sentiasa berfikiran secara rasional dan tidak turut kehendak ᴇᴍᴏꜱɪ.

- Advertisement -

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

SPONSORED
Dapatkan FREE servis kenderaan setiap hari Khamis hanya di FE GARAGE!

ᴄᴏɴᴛᴀᴄᴛ ᴜꜱ ɴᴏᴡ >

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL