spot_img

Lelaki Terpaksa Bersanding Dengan Seluar Pendek Gara-gara Baru ‘ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ’ Jatuh Motor

- Advertisement -

Setiap pasangan yang bakal melangsungkan perkahwinan sudah tentu mahukan yang terbaik buat majlis mereka nanti, kan? Namun, sebagai manusia kita hanya merancang dan tuhan yang menentukan.

Begitulah yang terjadi pada pasangan pengantin di Indonesia ini.

Baru-baru ini, seorang pengantin lelaki di daerah Lengkong, Wilayah Jawa Timur, Indonesia mengejutkan netizen apabila gambarnya sedang bersanding dengan hanya memakai seluar pendek menjadi tular di laman sosial.

- Advertisement -

Menerusi gambar tersebut, pengantin lelaki itu dilihat bersahaja bersanding dengan berkaki ayam sambil tangan kirnya dibaluti kain anduh dan terdapat plaster ʟᴜᴋᴀ pada bahagian bahu kirinya.

Selain itu, terdapat beberapa kesan ʟᴜᴋᴀ yang jelas kelihatan di bahagian lutut, betis dan lengan kanan lelaki berkenaan.

- Advertisement -

Menurut laporan, pengantin perempuan bernama Elinda Dwi Kristiani berkata suaminya ᴊᴀᴛᴜʜ daripada motosikal 4 hari sebelum majlis perkahwinan mereka.

“Suami tidak boleh mengenakan baju pengantin kerana baru menjalani ᴘʀᴏꜱᴇᴅᴜʀ ᴘᴇᴍʙᴇᴅᴀʜᴀɴ pada bahunya. Dia baru saja keluar dari hospital,” katanya ketika dihubungi pihak media.

“Suami tidak boleh mengenakan baju pengantin kerana baru menjalani ᴘʀᴏꜱᴇᴅᴜʀ ᴘᴇᴍʙᴇᴅᴀʜᴀɴ pada bahunya. Dia baru saja keluar dari hospital,” katanya ketika dihubungi pihak media.

Difahamkan lagi, pada hari kejadian suaminya keluar menaiki motosikal untuk mengisi petrol. Secara tiba-tiba, dia ᴘᴇɴɢꜱᴀɴ sehingga terjatuh dari motosikal yang ᴅɪᴛᴜɴɢɢᴀɴɢ.

- Advertisement -

“ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ tidak melibatkan sesiapa hanya diri sendiri. “Alhamdulillah (pernikahan berjalan) lancar,” tambahnya lagi.

Kasihan tak dapat bergambar dengan elok

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen ʙᴇʀꜱɪᴍᴘᴀᴛɪ dengan nasib pasangan suami isteri itu yang tidak dapat berhias cantik sewaktu hari bahagia mereka berdua.

Semoga ada rezeki buat majlis ʀᴇꜱᴇᴘꜱɪ kedua

Mungkin ada benar kata orang tua-tua, ᴅᴀʀᴀʜ manis

Mungkin sebab tak boleh ʙᴀᴛᴀʟᴋᴀɴ ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ teruskan majlis

Kenapa tak pakai jubah je?

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL