spot_img

Gara Gara Tak Siap Kerja Sekolah, Telinga Hampir ‘ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ’ Di ᴛᴀʀɪᴋ Oleh Cikgu

- Advertisement -

Tugas menjadi seorang tenaga pengajar bukan satu perkara yang sangat mudah. Berhabis masa dan tenaga demi anak bangsa sudah pastinya antara salah satu tanggungjawab yang ᴅɪᴘɪᴋᴜʟ oleh insan yang bergelar cikgu.

Namun, ada sesetangah cikgu yang alpa dan secara tidak sedar telah melakukan tindakan yang diluar jangkaan kepada anak murid mereka. Malah, ada sesetengah kes yang menyebabkan pelajar itu ᴛᴇʀᴄᴇᴅᴇʀᴀ ᴀᴋɪʙᴀᴛ ʜᴜᴋᴜᴍᴀɴ yang dikenakan ke atas mereka.

Jangan ᴍᴇɴɢʜᴜᴋᴜᴍ sampai ᴄᴇᴅᴇʀᴀ!

Seorang lelaki dikenali sebagai Sharizal Amir, berkongsikan satu kisah mengenai seorang murid perempuan yang hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ telinga.

- Advertisement -

Telinga murid berkenaan dikatakan hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ akibat ᴅɪᴛᴀʀɪᴋ oleh gurunya kerana tidak dapat melengkapkan tugas yang diberikan.

Sharizal Amir, berkongsikan satu kisah mengenai seorang murid perempuan yang hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ telinga.

Beberapa keping gambar juga turut disertakan sebagai bukti dan tatapan kepada umum di laman Facebook. Tindakan yang dilakukan oleh guru berkenaan rata-ratanya telah ᴍᴇɴᴄᴇᴛᴜꜱᴋᴀɴ ᴋᴇᴍᴀʀᴀʜᴀɴ orang ramai di ruangan komen.

Telinga hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ.

Telinga hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ

Telinga hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ.

Murid dibawa ke ᴋʟɪɴɪᴋ

Telinga hampir ᴛᴇʀᴋᴏʏᴀᴋ.

Pelbagai pandangan telah ᴅɪʟᴇᴍᴘᴀʀᴋᴀɴ

Tindakan yang dibuat oleh guru berkenaan keatas anak muridnya, telah menimbul pelbagai pendapat dan juga percanggahan. Ada yang menyokong malah ada yang ᴍᴇɴᴇɴᴛᴀɴɢ ꜱᴇᴋᴇʀᴀꜱ-ᴋᴇʀᴀꜱɴʏᴀ.

- Advertisement -

“Cikgu perlu mendidik tapi bukan”

Kalau sampai macam ni, memang tak patutlah

Nak ᴍᴀʀᴀʜ jangan sampai ᴍᴇᴍᴜᴋᴜʟ

- Advertisement -

“Ajar je sendiri, kan senang…”

Walau apapun ᴀʟᴀꜱᴀɴɴʏᴀ, diharapkan para pengajar boleh bertindak dan berfikir dengan rasional tanpa mengikut ᴇᴍᴏꜱɪ. Ibu bapa juga harus memberikan kerjasama yang saksama kepada pihak sekolah dan juga para guru demi kebaikan anak-anak.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL