spot_img

Diᴅᴀᴋᴡᴀ Putar ꜰᴀᴋᴛᴀ, ‘Youtuber’ Sokong Tindakan Askar Jepun Jajah Tanah Melayu

- Advertisement -

Sejarah sebuah negara itu mempunyai kepentingan dan juga ꜱᴇɴꜱᴀᴛɪᴠɪᴛɪ yang tersendiri. Oleh itu, setiap individu disarankan untuk belajar dan mengkaji sejarah sesebuah negara itu terlebih dahulu sebelum menyebarkan ꜰᴀᴋᴛᴀɴʏᴀ.

Di Twitter seorang gadis dan youtuber yang tinggal di Jepun telah mengeluarkan ꜰᴀᴋᴛᴀ ꜱᴀʟᴀʜ yang berbaur ꜱᴇɴꜱᴀᴛɪᴠɪᴛɪ sekali gus ᴍᴇɴɢᴜɴᴅᴀɴɢ ᴋᴇᴍᴀʀᴀʜᴀɴ rakyat Malaysia. Perkara ini telah di ᴡᴀʀ-ᴡᴀʀᴋᴀɴ sendiri oleh rakyat Malaysia yang fasih dan mahir dalam bahasa Jepun.

“Tiada orang melayu yang ᴅɪʙᴜɴᴜʜ oleh askar Jepun”

Lebih mengejutkan gadis berkenaan ᴅɪᴅᴀᴋᴡᴀ merupakan rakyat Malaysia yang menetap di Jepun.

- Advertisement -

Perkara ini tidak sewajarnya ᴅɪꜱᴇɴᴛᴜʜ ᴅᴀɴ ᴅɪᴜʟᴀꜱ ᴍᴇᴍʙᴜᴛᴀ ᴛᴜʟɪ kerana seperti ᴍᴇɴɢᴋʜɪᴀɴᴀᴛɪ negara dan ᴍᴇᴍᴘᴇʀᴛɪᴋᴀɪᴋᴀɴ usaha-usaha wira negara untuk mencapai kemerdekaan untuk negara.

Youtuber berkenaan yang ᴅɪᴅᴀᴋᴡᴀ ᴘᴜᴛᴀʀ ꜰᴀᴋᴛᴀ.

Seluruh video yang dinyatakan dalam bahasa Jepun…

- Advertisement -

Lebih membimbangkan, segala ꜰᴀᴋᴛᴀ yang dibuat oleh gadis berkenaan telah disampaikan semuanya dalam bahasa Jepun!

Komen2 orang Malaysia dia padam!

- Advertisement -

Salah satu ᴅᴀᴋᴡᴀᴀɴ yang dikeluarkan

Siapa pula Raja Non Chik?

Bila cari Raja Non Chik dalam bahasa Malaysia…

ꜰᴀᴋᴛᴀ yang kabur-kabur mengenai Raja Non Chik

Raja Non Chik, cerita rekaan oleh sayap kanan orang Jepun

Youtuber berkenaan keluarkan kenyataan…

Pemuda ini juga mentafsir kembali penyataan yang dibuat oleh gadis berkenaan di Twitter, yang dilihat meluahkan ᴋᴇᴋᴇꜱᴀʟᴀɴ kerana di ᴍᴀʀᴀʜɪ oleh warga Malaysia.

“Orang Malaysia memburuk kata, skil bahasa Jepun yang lemah…”

“Rasa ᴍᴀʟᴜ dengan komen-komen orang Malaysia”

Kami tak pernah ʙᴇʀᴅᴇɴᴅᴀᴍ dengan orang Jepun!

Sudah tentunya, tindakan gadis itu membuatkan kebanyakan rakyat Malaysia ꜱᴀɴɢᴀᴛ ᴋᴇᴄᴇᴡᴀ dengan penyampaian maklumatnya yang seolah-olah menidakkan ꜰᴀᴋᴛᴀ yang benar.

ᴋᴀɴᴅᴜɴɢᴀɴ penuh dengan ꜱᴀʟᴀʜ faham…

Terjemahan video ᴋᴏɴᴛʀᴏᴠᴇʀꜱɪ

Terjemahan video ᴋᴏɴᴛʀᴏᴠᴇʀꜱɪ berkenaan sejarah tentera Jepun di Tanah Melayu.

Aku taknak buat tafsiran aku semata-samata berkenaan apa yang dia nak sampaikan, jadi aku buat skrip (hampir) penuh video dia dalam bahasa Melayu.

Korang boleh baca dan nilaikan sendiri

Image

Image

Image

Image

Ini adalah videonya yang dinyatakan dlm B.jepun. > Tekan Sini <

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL