spot_img

ᴘᴇɴɢᴀᴡᴀʟ ᴘᴇʀɪʙᴀᴅɪ ᴅɪʙᴇʟᴀꜱᴀʜ Oleh Majikan Kerana Berpuasa, ᴛᴏᴋ ꜱɪɴɢᴀ Ada Rakaman Dengan ᴍᴀɴɢꜱᴀ

- Advertisement -

Wah cukup ʟᴀɴɢꜱɪ dan ʙɪᴀᴅᴀᴘ. siap ᴀᴄᴜᴋᴀɴ ᴘɪꜱᴛᴏʟ terhadap pekerja. ᴍᴇɴɢʜɪɴᴀ Allah SWT.

Dan bos dia cakap ɪɢᴘ pun dia pegang.

Saya harap ᴘᴅʀᴍ tolong ᴛᴀɴɢᴋᴀᴘ bos yang cukup ʀᴀꜱɪᴄᴛ dan ᴋᴜʀᴀɴɢ ᴀᴊᴀʀ ini.

- Advertisement -

ᴀᴡᴀᴛ ᴛᴀɪᴋᴏ ᴛᴀʀᴀ mana sangat bos dia ni. saya mohon nama bos dia dan tempat tinggal bos dia.

ʜᴀɴɢ ada ᴘɪꜱᴛᴏʟ aku ada Allah.

Kata-kata diatas adalah tulisan yang diambil dari Facebook ᴛᴏᴋ ꜱɪɴɢᴀ Fans.

- Advertisement -

Menurut ᴛᴏᴋ ꜱɪɴɢᴀ beliau sudah dapat alamat, nama dan nama pejabat bos berkenaan yang beralamat di Klang.

ᴛᴏᴋ ꜱɪɴɢᴀ juga ada rakaman video call dengan ᴍᴀɴɢꜱᴀ.

Sementara itu satu laporan akhbar tempatan telah dikeluarkan.

- Advertisement -

Kuala Lumpur: Disebabkan ᴇɴɢɢᴀɴ ᴍᴇɴᴜʀᴜᴛɪ ᴀʀᴀʜᴀɴ majikan untuk tidak berpuasa menyebabkan ᴘᴇɴɢᴀᴡᴀʟ ᴘᴇʀɪʙᴀᴅɪ bersama rakannya ᴅɪʙᴇʟᴀꜱᴀʜ ᴅᴀɴ ᴅɪᴀᴄᴜᴋᴀɴ ᴘɪꜱᴛᴏʟ, semalam.

ᴍᴀɴɢꜱᴀ berusia 43 tahun bersama seorang lagi rakan sekerja ᴅɪʙᴇʟᴀꜱᴀʜ menggunakan ʀᴏᴛᴀɴ oleh majikannya di rumah di ʙᴀᴛᴜ Nilam, Klang.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ᴀꜱɪꜱᴛᴇɴ ᴋᴏᴍɪꜱɪᴏɴᴇʀ Mohamad Zainal Abdullah berkata, sebelum itu ᴍᴀɴɢꜱᴀ berusia 26 tahun bersama majikannya seorang lelaki berusia 43 tahun berada di kondominium di Jalan Pinang, di sini pada 10 malam.

Menurutnya, ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ kemudian ᴍᴇᴍᴀʀᴀʜɪ ᴍᴀɴɢꜱᴀ yang memaklumkan dia berpuasa sebelum ᴍᴇɴᴀᴍᴘᴀʀɴʏᴀ.

“Sebaik tiba di rumah ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ di ʙᴀᴛᴜ Nilam, Klang, ᴍᴀɴɢꜱᴀ ᴅɪʙᴇʟᴀꜱᴀʜ dengan ʀᴏᴛᴀɴ selain ᴅɪᴀᴄᴜᴋᴀɴ ᴘɪꜱᴛᴏʟ ᴏʟᴇʜ ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ.

“Kejadian itu menyebabkan ᴍᴀɴɢꜱᴀ mengalami ᴘᴇɴᴅᴀʀᴀʜᴀɴ ʙᴇᴋᴜ ᴅᴀɴ ʟᴇʙᴀᴍ pada ʙᴀᴅᴀɴ sebelum mendapatkan ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ ᴅɪ ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ Tengku Ampuan ʀᴀʜɪᴍᴀʜ (HTAR), Klang,” katanya hari ini.

Katanya, dua ᴍᴀɴɢꜱᴀ sudah bekerja dengan ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ sebagai ᴘᴇɴɢᴀᴡᴀʟ ᴘᴇʀɪʙᴀᴅɪ sejak tiga dan tujuh tahun lalu.

Beliau berkata, ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ akan ᴍᴇᴍᴀʀᴀʜɪ ᴍᴀɴɢꜱᴀ jika mengetahui pekerjanya itu berpuasa dan ᴍᴇᴍᴀᴋꜱᴀ agar tidak ᴍᴇɴᴇʀᴜꜱᴋᴀɴɴʏᴀ.

“Polis kini sedang ᴍᴇɴɢᴇꜱᴀɴ ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ untuk ꜱɪᴀꜱᴀᴛᴀɴ lanjut mengikut ꜱᴇᴋꜱʏᴇɴ 323 dan 506 ᴋᴀɴᴜɴ ᴋᴇꜱᴇᴋꜱᴀᴀɴ,” katanya.

Berikut adalah ᴋᴏᴍᴇɴ ᴋᴏᴍᴇɴ ᴡᴀʀɢᴀ ᴍᴀʏᴀ terhadap kes ini

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL