spot_img

Kecoh Di Facebook Rupanya Abang Burger Seorang Berharta.

- Advertisement -

HARI ini kecoh di media ꜱᴏꜱɪᴀʟ Facebook dari satu postingan pengguna bernama Nia yang mendedahkan bahawa Abang Burger yang di kompaun RM50K Wan Mohd Faisal adalah seorang berharta.

Nia telah membuat hantaran tersebut pagi ini dan mendapat ribuan reaksi dari hantaran tersebut.

“Sedih melihat kemiskinan brader burger ni.  Semoga Allah menjauhi beliau dari dikompaun kali ke-4 insya-Allah.” tulis Nia.

- Advertisement -

Rata-rata wargamaya sungguh terkejut dengan hantaran itu dan membuat pelbagai komen di hantaran itu.

Hantaran dari Facebook Nia pagi ini.

“Hidup kt Malaysia ni bukan takat kerajaan je, rakyat pun sama kuat kencing. Yall deserved each other” tulis seorang pengguna bernama Zyra.

“Sy tau sjk hari pertama kisah ini viral apabila diceritakan oleh shbt sy yg bekerja di pbt. tp malas nak jwb hero hero viral. jadi sy diamkan aja la” Tulis Azri Arman Iskandar.

- Advertisement -

“Makin ramai yang backup dia makin besar kepala. Lepas nie buat lagi sebab xde perasaan bersalah. Apa nak fikir. Polis datang saman aku viral sebab netizen bukan nak selidik dulu pn. Yang dia orang tau benda viral semua betul. Polis & kkm gak kena ʜᴇɴᴛᴀᴍ. Good job dosa free untuk netizen di bulan puasa.” Reaksi dari pengguna Eric Chai.

“bab pakai keta honda, makan wagyu tu aku tak kisah sgt. tp yg paling tak dpt terima apabila ni kes berulang, byk kali tegur dah jd tempat lepak mmg patut dpt 50k baru dia paham.” jawab Iskandar Mohamed

“seee. hri tu i ad komen dkat 1 page ni yg polis xkn saman klau xda ksalahn brulang dan ᴀᴍᴀʀᴀɴ sbb ad sini jual beger jgk polis mri wrning dlu then bui saman 1.5k..tp malang i d kecam truk sbb komen mcm tu” Balas Dhia Habib.

- Advertisement -

“Semua ni salah media dan admin2 yg viral kan benda ni dengan gambar serta tajuk yang memanaskan. Siapa yg tak marah kalau nampak berita yg macamtu. Sedangkan kisah sebenar disebalik gambar dan tajuk tu adalah sebaliknya.” Mohd Noor Syaidi memberi reaksi.

Begitulah antara komen-komen para warga maya terhadap hantaran tersebut.

Setekat jam 12.30 PM hari ini hantaran Nia telah mendapat share sebanyak 7.8K, 2.2k komen dan 1.7k like.

Seberapa benar cerita inii kita semua tidak pasti. Anda boleh boleh menilai sendiri.

Gambar-gambar dari hantaran Facebook Nia

May be an image of text

May be an image of 1 person, standing, car and text that says 'Satu Malaysia kena tipu ko Nate ni susoh nya hidup Dio Jual Berger langar sop 12:53 pm Habis pah ko KKM kena 12:54 pm Wat saloh duo tiga Kali don 12:54 pm Sebab Tu ore saman 12:54 pm Type a messa...'

May be an image of 2 people, people standing and car

May be an image of 1 person and food

May be an image of text that says 'R5 0128號 N81918044O Prles Daya 0.00 Deva Wegyy Aged) 190.00 Wegyu MEDIUM Sirloia 0.00 Wegyu 224 MEDIUM MBB 96 Sirlein 0.00 213. ©.00 182 182.04 0.00 .50 224.96 19.50 3 213.12 0.00 3 6.50 Meat 0.00 Carbonara 17.00 0.00 Mussel 21.00 French Fries 20.00 Aglio Ollo 0.00 0.00 9.00 1 19.50 17.00 21.00 20.00 9.00 RM1 089, -RM192.84 RM1,089.46 46 RM896.60 RM900.00 RM3.40 0.00 Subtotal Discount TOTAL CASH CHANGE can this code with your camera or www.beepit.com Claim your cashback now!'

May be an image of 3 people, people standing, people sitting and indoor

May be an image of text that says 'Replies Jamsir Jalaluddin Male buka sapa pkul brapa? 2w Like Reply 1 Faisal Burger Jamsir Jalaluddin po Jmlluddinposkal..,4pagi skalo.. See translation 2w Like Reply 1'

May be an image of text that says 'neelofa 2m From Create Mode Ya Allah ramainya salah anggap dan bersangka tidak baik.. before posted the photo, my lawyer has contacted abg burger tu and we have also contacted pihak polis untuk tanyakan details tentang kompaun dia sebab saya minta untuk bantu selesaikan bayarannya dgn izin Allah.. Salam Send message'

Reaksi dari warga maya

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL