spot_img

Lelaki Ini Jelaskan Cerita Sebenar Punca Wanita Di Dalam Gambar Pakai Baju Tulisan Kalimah Allah

- Advertisement -

SEKEPING gambar yang ditularkan oleh seorang pengguna facebook Syed Mustakim telah membangkitkan ᴋᴇᴍᴀʀᴀʜᴀɴ umat Islam yang melihatnya. Kejadian ini telah berlaku di Eco Shop Selayang. Menurut Syed Mustakim, wanita non-muslim tersebut terkejut apabila beliau menegur pakaiannya. Wanita itu tidak mengendahkannya kerana mungkin tidak memahami apa yang ingin disampaikan.

Syed Mustakim menegur wanita tersebut buat kali kedua dan menerangkan bahawa baju tersebut tidak boleh digunakan kerana terdapat cetakan kalimah Allah dan Muhammad disitu. Wanita tersebut memohon maaf dan berjanji akan ᴍᴇᴍʙᴀᴋᴀʀ baju tersebut. Menurut wanita itu, baju tersebut dibelinya di pasar malam Kepong Baru.

Kejadian berlaku di salah sebuah kedai di dalam Pasaraya Eco Shop Selayang.
Kejadian berlaku di salah sebuah kedai di dalam Pasaraya Eco Shop Selayang.

Diharapkan mana-mana pihak tidak menuduh wanita ini secara melulu. Dia mungkin menganggap kalimah Allah itu hanya corak baju sahaja tanpa mengetahui maksud yang sebenar. Walaubagaimanapun setelah ditegur wanita ini telah berjanji akan membakar baju yang dibelinya.

- Advertisement -

Syed Mustakim juga telah menjelaskan di Facebook miliknya cerita sebenar apa yang berlaku.

Mari ikuti penjelasan dari Syed Mustakim

Bagi yg TAK MEMBACA komen..Sy explain di sini ya..

Masa nampak je wanita ni sy terus tegur dia explain dekat pakaian tu ada kalimah2. tp disebabkan dia XFAHAM, dia buat xkisah.

- Advertisement -

Lepas tu ada beberapa org turut tegur dan sy TEGUR KALI KE2 dgn tunjuk gambar google kalimah2 tu, baru wanita tu faham.

Dia memohon maaf dan KATANYA akan ʙᴀᴋᴀʀ baju tu.

Baju tu dia beli di pasar malam Kepong Baru

- Advertisement -

Itu adalah penjelasan dari Syed Mustakim sambil diakhiri dengan hashtag jangan main isu kaum

Reaksi dari warga maya

Nak macam-macam info? Jom Join Channel Telegram Aku Papan Kekunci

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL