spot_img

Rupanya Suami Sempat Curi Cincin Selepas ʙᴇʟᴀꜱᴀʜ Isteri Hamil Hingga ᴋᴏᴍᴀ

- Advertisement -

BARU-BARU ini, seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Fazariah Nordin memuat naik ‘posting’ ᴍᴇɴᴅᴀᴋᴡᴀ kakaknya bernama Jahidah dikejarkan ke Unit ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ Rapi (ICU) selepas ᴛᴇʀᴜᴋ ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟ oleh suaminya sendiri.

Menurut doktor yang ᴍᴇʀᴀᴡᴀᴛ kakaknya, wanita itu mengalami ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ ᴛᴇʀᴜᴋ antaranya ᴋᴇʀᴇᴛᴀᴋᴀɴ tulang belakang, rahang serta bahagian muka.

Selain itu, terdapat juga kesan ʟᴇʙᴀᴍ di bahagian muka, mata serta di bahagian anggota badan lain.

- Advertisement -

Suami Tak Hantar Pun Isteri Ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ – Fazariah

“Dari keterangan kakak Yg bantu kak jahidah,

Suami dia minta bantu kakak nie hantar ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ.

- Advertisement -

Tp kenapa x ikut sekali sama ke ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ??

Sanggup bro , kau buat bini kau Mcm ni ye.

terlantar sorang2 kat ɪᴄᴜ.

- Advertisement -

Mana dah pergi sifat kegagahan kau , kekuatan kau masa kau ᴘᴜᴋᴜʟ kakak kami??

Tetiba jadi paling baik suci Murni ye??

Sorry bro… Kami anggap kau sbg family,

Tp kau buat kami bukan Mcm family.

Even mak & bapa Mertua aku sendiri kat Melaka nie pun anggap kau Mcm sedara ank sdri sbb sygkan kakak jahidah kami.

Tp sanggup nya hati kau ꜱᴀᴋɪᴛɪ kami Mcm ni.

X pe. kebenaran akan terbukti juga.”

Suami ʀᴇᴍʙᴀᴛ Cincin Emas Kakak

“Wahhh, menyempat lg kau ʀᴇᴍʙᴀᴛ cincin emas kakak aku ye baru kau lesap mcm tu

Sedihhh nye hidup kau.

Kata kuat, gagah masa ᴘᴜᴋᴜʟ org.

mana nyer kekuatan kau tu.

Sampai menyorok.

Aku pun tpikir gak.

Bini kau skg ni bnyk dpt bantuan ni ribu2. Kau nk ker,? Kau kn waris paling ada hak.

Dtg la Kutip duit bini kau Ni Yg tgh terlantar sbb kau.

Kau kan suka buat Bdn org ᴘᴜɴᴄʜɪɴɢ bag kau.

Tengah berlakon nangis2 eaaaa? Olololo. x cumilll sorry.”

Rakaman dari voicenote whatsapp

Rupanya Suami Ada Bini Lain Di Kedah?

Bini kau ʙᴇʀᴛᴀʀᴜɴɢ ɴʏᴀᴡᴀ nk hidup. Yg kau pula msh senang2 kat luar, mkn Mcm biasa, minum, ketawa2, or mybe kau tgh cari ᴍᴀɴɢꜱᴀ kau seterusnya utk kawin baru.

Adik ᴍᴀɴɢꜱᴀ Ucapkan Terima Kasih Pada Yang Mendoakan

“1st Of all.

saya Just Nak kata, THANK u So much Utk awak2 yg komen baik2, mendoakan & bagi semangat.

Tp pls. stop suruh Saya buat itu ini. suruh Saya pergi ke sana sini Utk beri sedekah Kpd ank2 Yatim, stop tarbiah/ajar Sya apa nk buat.

Saya ke Jb bukan Utk urusan Kebajikan.

Tau tak setiap hari Sya hanya tidur berapa jam saja disebabkan kes ni.

Kalau nak buat kebaikan, tak perlu tunggu kita p buat sedekah kat anak2 yatim, Sya tak kata benda tu x baik, Tp

tau tak jadual kami nak uruskan semua hal berkaitan kak Jahidah mcm mana?

Tau tak kami ke sana sini, dgn tak cukup tido, emosi down lebih2 sini bukan tempat kami.

Lagi2 berjauhan dgn anak2 yg semakin rindu.

tau tak yg saya langsung x De selera makan, tau tak yg Saya tottaly down Tp buat2 kuat. tau tak setiap hari berapa liter air mata saya jatuh.

Tau tak berapa kali Sya ulang alik ke IPD.

Sya tak minta lain.

cuma minta Doakan yg terbaik saja. itu pun da cukup. pls.”

Masih Lagi ᴋᴏᴍᴀ

Walaubagaimanapun setakat hari ini keadaan Jahidah masih lagi belum sedar dan masih dalam keadaan ᴋᴏᴍᴀ. Marilah kita semua mendoakan semoga keajaiban berlaku dan Jahidah kembali sedar dan sehat seperti sedia kala.

Kepada yang belum mengikuti kes ini boleh baca artikel dibawah

Selepas ʙᴇʟᴀꜱᴀʜ isteri ʜᴀᴍɪʟ hingga ᴋᴏᴍᴀ, suami ᴄᴀʙᴜᴛ lari ᴛɪɴɢɢᴀʟᴋᴀɴ isteri ɴʏᴀᴡᴀ2 ikan di ɪᴄᴜ

Lumrah hidup berumah tangga, pasti akan ada saat di mana suami isteri tidak sehaluan dan ʙᴇʀɢᴀᴅᴜʜ akibat kurang persefahaman.

Bagaimanapun, situasi itu bukanlah satu ‘tiket’ untuk ᴍᴇɴɢᴀꜱᴀʀɪ pasangan masing-masing. ᴍᴀʟᴀɴɢɴʏᴀ, kisah seorang wanita ini menimbulkan kesedihan dalam kalangan netizen apabila dia ᴅɪʙᴇʟᴀꜱᴀʜ oleh suaminya sendiri ketika ʜᴀᴍɪʟ.

Kakak masuk ɪᴄᴜ, tulang ʀᴇᴛᴀᴋ & muka ʟᴇʙᴀᴍ

Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Fazariah Nordin memuat naik ‘posting’ ᴍᴇɴᴅᴀᴋᴡᴀ kakaknya bernama Jahidah dikejarkan ke Unit ʀᴀᴡᴀᴛᴀɴ Rapi (ɪᴄᴜ) selepas teruk ᴅɪᴘᴜᴋᴜʟ oleh suaminya sendiri.

Menurut doktor yang ᴍᴇʀᴀᴡᴀᴛ kakaknya, wanita itu mengalami ᴋᴇᴄᴇᴅᴇʀᴀᴀɴ ᴛᴇʀᴜᴋ antaranya ᴋᴇʀᴇᴛᴀᴋᴀɴ tulang belakang, rahang serta bahagian muka.

Selain itu, terdapat juga kesan ʟᴇʙᴀᴍ di bahagian muka, mata serta di bahagian anggota badan lain.

Otak ʙᴇʀᴅᴀʀᴀʜ, jalani ᴘᴇᴍʙᴇᴅᴀʜᴀɴ selama 12 jam

Pasukan ᴘᴇʀᴜʙᴀᴛᴀɴ memaklumkan kakaknya mengalami ᴘᴇɴᴅᴀʀᴀʜᴀɴ otak yang ᴛᴇʀᴜᴋ di mana seluruh otaknya dipenuhi ᴅᴀʀᴀʜ. Sehinggakan doktor terpaksa melakukan ᴘᴇᴍʙᴇᴅᴀʜᴀɴ otak selama 12 jam dan kini kakaknya itu sedang ᴋᴏᴍᴀ.

ʜᴀᴍɪʟ anak sulung

Padahal, kakaknya baru sahaja teruja memuat naik ‘posting’ mengumumkan ᴋᴇʜᴀᴍɪʟᴀɴ cahaya mata sulung seminggu yang lalu.

Bercerita tentang keperibadian kakaknya, Fazariah meluahkan bahawa wanita itu tidak pernah melenting malah, dia merupakan seorang yang lemah lembut.

Jadi, apabila diperlakukan sebegitu rupa, Fazariah seakan tidak percaya dengan apa yang berlaku dan berharap kakaknya mendapat pembelaan kelak.

Suami ᴄᴀʙᴜᴛ lari, ᴛɪɴɢɢᴀʟᴋᴀɴ di ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ

Bukan itu sahaja, Fazariah turut berasa ᴋᴇꜱᴀʟ dengan tindakan abang iparnya yang tergamak ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟᴋᴀɴ isterinya berseorangan di ʜᴏꜱᴘɪᴛᴀʟ sebelum hilang ghaib melarikan diri.

Teruknya ʙᴇʟᴀꜱᴀʜ, ᴘᴇɴɢᴀʀᴜʜ ᴅᴀᴅᴀʜ atau ᴍᴀʙᴜᴋ ke?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memberi reaksi sedih terhadap nasib yang menimpa wanita tersebut dan mendoakannya agar cepat sembuh.

Semoga diberi keajaiban

Setakat ini, pihak keluarganya telah membuat laporan polis bagi mengesan keberadaan ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ itu.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL