spot_img

Tular Rakaman ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ Rempuh Masuk ᴍᴀꜱᴊɪᴅɪʟ ᴀQꜱᴀ Selepas 12 Jam Gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ

- Advertisement -

TAK sampai 12 jam gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ antara pihak ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ ᴅᴀɴ ʜᴀᴍᴀꜱ berlaku, ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ haram itu telah mulai kembali melakukan perbuatan keji apabila dengan sesuka hati ᴍᴇᴍᴀꜱᴜᴋɪ ᴍᴀꜱᴊɪᴅɪʟ ᴀQꜱᴀ.

ᴛᴇᴍʙᴀᴋ gas pemedih mata

Mereka telah melepaskan gas pemedih mata kepada kumpulan pemuda ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ yang berada disana. Hal ini dimaklumkan oleh satu akaun Twitter dikenali sebagai Jat Ikhwan yang sering memuat naik perkembangan keadaan di ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ sejak ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ bermula kira-kira 11 hari yang lalu.

ᴍᴇɴᴇᴍʙᴀᴋ sebuah keluarga di ᴜᴍᴍ ᴀʟ ꜰᴀʜᴍ 

- Advertisement -

Difahamkan juga, pihak ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ sudah mulai mengepung ᴍᴀꜱᴊɪᴅɪʟ ᴀQꜱᴀ dan melakukan ᴋᴇᴋᴇᴊᴀᴍᴀɴ ᴀᴘᴀʙɪʟᴀ ᴍᴇɴᴇᴍʙᴀᴋ sebuah keluarga yang berada di dalam sebuah kereta.

Orang ramai mulai lari 

ᴘᴇʀᴛᴇᴍᴘᴜʀᴀɴ yang berlaku dilihat semakin serius apabila ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ ᴢɪᴏɴɪꜱ ᴍᴇɴᴇᴍʙᴀᴋ pengunjung yang berada di ᴍᴀꜱᴊɪᴅɪʟ ᴀQꜱᴀ sehingga orang ramai kelihatan bertempiran lari menyelamatkan diri setelah ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ ᴢɪᴏɴɪꜱ mulai menawan ᴍᴀꜱᴊɪᴅ ᴀʟ-ᴀQꜱᴀ.

- Advertisement -

Perkembangan terkini masih lagi dinanti mengenai ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ terbaru yang berlaku.

Pagi tadi sekitar jam 2 pagi waktu tempatan, media ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ memaklumkan bahawa gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ telah berlaku antara ʀᴇᴊɪᴍ ᴢɪᴏɴɪꜱ ᴅᴀɴ ʜᴀᴍᴀꜱ.

- Advertisement -

Penduduk di ꜱᴇᴍᴇɴᴀɴᴊᴜɴɢ ɢᴀᴢᴀ dilihat meraikan kemenangan ‘kecil’ itu dengan melaungkan takbir kepada Allah S.W.T dan mengucapkan syukur setelah 11 hari keadaan bergolak.

MASJID ᴀʟ ᴀQꜱᴀ TELAH DITAWAN ᴢɪᴏɴɪꜱ ʟᴀᴋɴᴀᴛᴜʟʟᴀʜ. 

Image

Image

Image

Bukti-bukti bergambar ᴢɪᴏɴɪꜱ telah ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ persetujuan untuk gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ. Mereka ᴍᴇɴʏᴇʀᴀɴɢ ᴀʟ ᴀQꜱᴀ sebaik saja selesai Solat Jumaat. ɢʀᴇɴᴀᴅᴇ ᴛᴀɴɢᴀɴ, ʙᴏᴍ ɢᴀꜱ pemedih mata dan ꜱᴇɴᴀᴘᴀɴɢ ᴘᴇʟᴜʀᴜ getah dilepaskan oleh ᴢɪᴏɴɪꜱᴍ.

Image

Image

Image

Image

Saat pengunjung di ᴍᴀꜱᴊɪᴅ ᴀʟ ᴀQꜱᴀ yang terdiri daripada wanita, kanak-kanak dan orang tua ᴅɪꜱᴇʀᴀɴɢ ᴢɪᴏɴɪꜱ ʟᴀᴋɴᴀᴛᴜʟʟᴀʜ. Persatuan Bulan Sabit Merah ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ melaporkan mereka telah menerima 20 orang yang ᴄᴇᴅᴇʀᴀ setakat ini.

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL