spot_img

ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ Kongsi Video Lagu Rasmi Pasukan, Bukti Perjuangan Demi ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ

- Advertisement -

SEBUT sahaja tentang pasukan ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ, mesti dalam kepala korang terdetik mengenai ʜᴀᴍᴀꜱ, betul tak?

Istimewanya sayap ᴋᴇᴛᴇɴᴛᴇʀᴀᴀɴ ʜᴀᴍᴀꜱ, iaitu ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ bukan sahaja berani ʙᴇʀᴘᴇʀᴀɴɢ menentang ʀᴇᴊɪᴍ ɪꜱʀᴀᴇʟ, malah mereka juga cenderung membangunkan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ berat sendiri seperti ʀᴏᴋᴇᴛ dan sebagainya.

Siapa sangka, pejuang rakyat ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ itu yang dulunya mempertahankan diri dengan menggunakan batu dan ʙᴏᴍ petrol kini memiliki ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ berat bagi memberi tentangan terhadap ᴋᴇɢᴀɴᴀꜱᴀɴ ʀᴇᴊɪᴍ ɪꜱʀᴀᴇʟ.

- Advertisement -

Walaupun tahap kemusnahan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ dihasilkan tidak sama dengan ʀᴏᴋᴇᴛ ʀᴇᴊɪᴍ ɪꜱʀᴀᴇʟ, namun kesan psikologinya tetap sama, menggerunkan musuh.

ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ berjuang demi ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ

Nak dijadikan cerita seperti yang ramai tahu, baru-baru ini ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ ᴅᴀɴ ɪꜱʀᴀᴇʟ telah mengumumkan gencatan ꜱᴇɴᴊᴀᴛᴀ.

- Advertisement -

Justeru itu, rakyat ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ meraikan kemenangan kecil mereka dengan mengadakan sambutan Aidilfitri di sekitar ᴍᴀꜱᴊɪᴅ ᴀʟ-ᴀQꜱᴀ dan membina semula rumah serta kedai yang telah ᴍᴜꜱɴᴀʜ ᴀᴋɪʙᴀᴛ ꜱᴇʀᴀɴɢᴀɴ ᴢɪᴏɴɪꜱ.

- Advertisement -

Bagaimanapun, bukan rakyat sahaja yang gembira, akan tetapi ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ turut meraikan kemenangan itu dengan mengeluarkan satu video lagu rasmi pasukan ᴛᴇʀꜱᴇʙᴜᴛ.

Menerusi laman sosial Twitter, seorang pengguna yang sentiasa berkongsi maklumat tentang keadaan terkini di Palestin, @JatIkhwan berkongsi video berkenaan.

Menyanyi beramai-ramai disaksikan rakyat ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ

Menerusi video terbabit, dapat dilihat pasukan ᴛᴇɴᴛᴇʀᴀ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ sedang berdiri tegak dan menyanyikan lagu rasmi mereka beramai-ramai sambil disaksikan oleh rakyat ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ.

Video pendek berdurasi 1 minit itu sudah pasti membuatkan penonton berasa gentar dan tersentuh melihat wajah serta ꜱᴜꜱᴜᴋ tubuh insan-insan yang sanggup menumpahkan ᴅᴀʀᴀʜɴʏᴀ berjuang demi pembebasan tanah ᴘᴀʟᴇꜱᴛɪɴ.

Video Lagu Rasmi ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ

Di samping itu, bagi memudahkan semua orang memahami maksud lagu dengan lebih mendalam, @JatIkhwan turut berkongsi video berserta kapsyen lirik lagu dalam bahasa Inggeris.

Video Lagu Rasmi ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ ( English Sub )

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa kagum dengan aura dan semangat ‘jihad’ yang ditunjukkan oleh ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ dalam video itu.

Selain itu, mereka turut mendoakan agar ahli pasukan mereka sentiasa diberi kekuatan oleh Allah SWT kerana memperjuangkan ᴀʟ-ᴀQꜱᴀ.

Meremang dengar lagu ni

Rasa semangat berjuang

Semoga diberi kekuatan dan kemenangan

Bersemangat dengar lagu ni

Semoga segala usaha dipermudahkan

Secara umum, ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ mempunyai seramai 30,000 keanggotaan.

Walaupun jumlahnya tidak besar, namun sehingga kini ᴋᴇᴛᴇɴᴛᴇʀᴀᴀɴ ɪꜱʀᴀᴇʟ yang memiliki seramai 720,000 keanggotaan masih tidak mampu melumpuhkan pertahanan ʙʀɪɢᴇᴅ ᴀʟ-Qᴀꜱꜱᴀᴍ. Hebat!

Nak macam-macam info? Join Group Facebook Nak Kecam Apa Hari Ini?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
close
spot_img

VIRAL